Kandidater till styrelsen

Här nedanför hittar du information om de unga som kandiderar till en plats som adjungerad i Svensk Travsports styrelse. Rösta på din favorit via länken längst ned. Kom ihåg att du bara kan rösta på en person och att det är ungdomar (upp till 25 år) som ska rösta fram nästa ungdom i styrelsen.


Stella Bergman

21 år
Stella började med travsport genom travskolan och har idag både montélicens, tränarlicens och egen häst. Hon har jobbat på travskola och i travstall utomlands.

Det bästa med travsporten tycker stella är sporten, gemenskapen och farten.
– Det jag brinner mest för inom travet är hästen. Bara jag får vara i stallet är jag nöjd. Jag tycker om när det går fort och det är väldigt häftigt att känna hästens kraft under sadeln i till exempel ett snabbjobb eller under ett lopp.

Stella vill arbeta för att göra travsporten mer lättillgänglig för att fler ska kunna hålla på med trav.
– Jag vill finna vägar att få ner kostnaden och hjälpa aktiva som tex inte har råd med egen häst men ändå gärna skulle vilja träna och tävla. Jag vill också verka för att göra utbildning tillgängligt för aktiva och jobba för att öka kunskapsnivån hos oss aktiva.

Cassandra Herrmann

16 år
Cassandra har alltid varit hästintresserad och började med ridning för att sedan gå över till travsporten allt mer. Under 5 år har hon tävlat med ponny och precis nyligen också tagit storhästlicens.

Det bästa med travsporten enligt Cassandra är gemenskapen och att vem som helst kan ta del av den.
– Du behöver inte vara aktiv tävlings kusk för att ta del av detta eftersom du är lika bidragande som hästskötare, funktionär eller publik, vi alla fyller någon funktion. Något jag brinner lite extra för är trivseln på stallbacken och att vi alla ska kunna tävla på så lika förutsättningar som möjligt.

Cassandra vill öka delaktigheten i diskussioner och beslut bland och för aktiva i travsporten.

Emma Gabrielsson

22 år
Emma är kusk, tränare, travskoleinstruktör och aktiv i olika föreningsstyrelser. Hon har tävlat med både ponny och stor häst.

Det bästa med travsporten enligt Emma är att vem som helst kan hålla på med trav, oavsett kön, ålder, bakgrund etc.
– Att få vara nära och samarbeta med underbara travhästar är kanske en av de bästa utbildningarna man kan få. Att lära sig visa hänsyn, samarbeta och respektera blir naturliga inslag i vardagen. Alla kan hitta sin plats inom travsporten som aktiv kusk, som amatörtränare på fritiden, som funktionär, som publik, som spelare, som hästskötare. Möjligheterna är enorma! 

Emma vill öka ungdomarnas inflytande i travsporten, förenkla övergången mellan ponny och storhäst samt arbeta med rekrytering till travsporten.

Karin Hedin

17 år
Karin kom in i travsporten via travskolan och har kört både ponny- och storhästlopp. Just nu går hon sista året på travgymnasium och jobbar på travskolan som kursledare.

Det bästa med travsporten är enligt Karin all gemenskap och olika sorters människor man lär känna tack vare sporten.
– Hästarna är naturligtvis också en del av varför den här sporten är så bra. 

Karin brinner också för hästarna och att de ska behandlas så bra det bara går.
– Jag brinner även för en jämlik sport och lika förutsättningar för alla inom sporten med olika bakgrunder. Vill få fler att hitta till travskolorna och hästarna för att sporten ska kunna leva vidare och växa. 

Karin vill arbeta för att lika bedömning och en tydligare plats för ponnytravet.

Pebbles Höglind

24 år
Pebbles är uppvuxen från en travfamilj och har tävlat ponnytrav framgångsrikt under många år.

Det bästa med travsporten är enligt Pebbles hästarna och gemenskapen, kärleken hästarna ger och känslan av att kolla och köra travlopp. Hon brinner för hästarna och för att utveckla och ta travsporten framåt.
– Det jag vill förändra är att fler ungdomar ska få synas mer och våga ta plats samt att amatörerna ska få synas mer och tas mer på allvar. Jag vill även att man ska vara mer snälla mot varandra och aldrig håna utan istället lyfta varandra.

Yvette Ebbink

22 år
Yvette upptäckte travsporten när hon gick på gymnasiet. Hon jobbar idag som instruktör på travskolan, har tränar- och körlicens och egen häst.

Yvette brinner för utbildning och att lära andra mer om travsporten.
– Om jag fick förändra något skulle jag satsa ännu mer på travskolor så vi får nya aktiva men även på de som har gått på travskolan eller liknande och nu står med licens men inte får några uppsittningar eller inte har råd med en egen häst.


kundtjanst@travsport.se