Upplev Häst - en skoldag i hästväg

Svensk Travsport vill tillsammans med landets travskolor erbjuda era barn en hästnära upplevelse på er lokala travskola. Genom projektet Upplev Häst vill vi ge så många barn som möjligt runt om i Sverige en inblick i hästlivet där hästarna bor – i stallet. För många blir det kanske allra första mötet och en upplevelse för livet.


Under en halvdag får elever i förskoleklass och årskurs 1–6 möjlighet att träffa hästarna i travskolans stall under säkra och ordnade förhållanden och vi ger barnen insyn i vilken glädje det innebär att umgås med hästar. Det kommer att ges möjlighet för alla barn att klappa och komma nära hästarna, och det kommer även finnas möjlighet att få prova på ridning och/eller körning. På våra travskolor finns trevlig och kompetent personal som är vana att ta hand grupper med barn och hästar så du som lärare behöver inte ha någon hästvana sedan tidigare.  

Vi hoppas att ni tycker det låter intressant. Vi ser fram emot att få bjuda just era elever på en skoldag i hästväg. För att anmäla en eller flera klasser, klicka här.

Om ni skulle ha några frågor eller funderingar är det bara att höra av er till Molly Eriksson (molly.eriksson@travsport.se).

Hoppas att vi snart ses på en travskola i just er stad!

Tips! Sök bidrag från Björntaget för att bekosta resan till och från ert besök på travskolan. Läs mer via länken nedan.

Upplev Häst inleddes 2019 och är ett samarbetsprojekt med travskolorna. Projektet finansieras med medel från HUS (Hästsportens Ungdomssatsning). Syftet är att låta elever som annars inte kommer i kontakt med hästar att få en positiv upplevelse av hästar på travskolan.  


kundtjanst@travsport.se