Till start

Till start är främst riktat till bredden i den svenska travsporten. Det är en variant av en norsk föregångare med syfte att hjälpa främst B-tränare och ponnytränare att komma till just start med sina hästar och förbättra resultaten.


Under 2021 genomfördes Till start i restriktionernas anda, och hölls till största del utomhus med feedback individuellt. Upplägget anpassades och genomfördes helt covidanpassat, och utan fysiska samlingar i grupp. Alla föreläsningar har varit digitala och antalet deltagare har varit i samma nivå som under 2020. Årets träffar avslutades med ett gemensamt Teamsmöte där deltagarna kunde ta upp frågor med coacherna som dom funderade över, coacherna finns även tillgängliga för individuella frågor via sms och mail under året.

Till Start 2022

Coachträffarna kommer på vissa banor, om smittläget och antalet hästar tillåter, inledas med en samling där man har ett ämne man diskuterar med coacherna, (denna infostund/ diskussion kan möjligen även läggas mitt på dagen för att passa in i schemat för deltagarna). Efter den stunden så selas de första 10 hästarna och coacherna går runt till deltagarna för att få en liten info om vad tränaren vill att dom ska titta på. Därefter kör ekipagen ut på banan och värmer samt kör i rätvarv framför coacherna, där filmas ett klipp på respektive häst som deltagaren får via mailen efter träffen.

Man delas in i grupper men kör individuellt för att coacherna ska kunna fokusera på en häst i taget på banan. Körningen tar ca 30 minuter för varje grupp om 10 hästar. Därefter kommer man med sin häst till ett stall för feedback vartefter man är klar med sin häst, man får tips och reflektioner.

Tider och vilka boxar/ stall man ska vara i får deltagarna via mail veckan innan respektive träff. 2022 kommer första tisdagen i varje månad med start i mars vara den dag som föreläsningarna äger rum via Teams.

Intressanta personer och ämnen kommer diskuteras och det schemat får årets deltagare i slutet av februari.
Vårens coachträffar inleds under första helgen i mars och pågår fram till maj, vi välkomnar nya deltagare och anmäler er gör ni via länken nedan:

Det är fullbokat på de flesta banor och om du vill vara med så maila Annette Jansson och fråga om bokningssituationen på just din bana.

Följ oss på Instagram


kundtjanst@travsport.se