Till start

Till start är främst riktat till bredden i den svenska travsporten. Det är en variant av en norsk föregångare med syfte att hjälpa främst B-tränare och ponnytränare att komma till just start med sina hästar och förbättra resultaten.


Till Start har under 2022 genomfört sitt tredje år som stöttande utbildningsinsats för landets B tränare och ponnytränare. Och det har varit ett fantastiskt år där coacherna har genomfört 32 coachträffar och vi har haft nio tisdagsmöten med deltagarna via Teams.

Vid dessa Teamsmöten har vi haft olika gäster, ofta i enlighet med temat för mötet, och vid en av dessa träffar har deltagarna själva valt gäst genom att de fick skicka in förslag. Valet föll på Daniel Redén som gästade oss och intresset den kvällen var stort.

Coachträffar – så funkar det
Coachträffarna, två per år och grupp, är en stor del av Till Start och de går till så att coacherna Per K Eriksson och Bo Milton möter deltagarna i gäststallen på respektive bana, deltagarna har veckan innan träffen fått information om vilken tid de ska ha sin häst selad och klar. De har även fått veta vilket nummer de ska ha på sin nummerbricka, dessa brickor har coacherna med sig till banan och de delas ut i gäststallet.

Ekipagen kör sedan sina träningsjobb individuellt på banan medan coacherna noterar vad de ser. Därefter kommer coacherna runt till varje deltagare och ger råd och tips, baserat på vad de just sett på banan.

Mellan träffarna har deltagarna möjlighet att kommunicera med coacherna via mail eller sms om sina hästar om det uppstår frågeställningar. Det finns även tid under tisdagsmötena att prata med Bosse och Pelle runt speciella hästar eller generellt.

Vi kör även 2023
Detta upplägg har vi haft under 2022 och coacherna har tittat på runt 400 hästar under året, vissa hästar är samma vid varje grupps två årsträffar medan vissa tränare har bytt häst under resans gång. 

För att vara med i Till Start behöver du ha en tränarlicens, och din häst ska vara uppsatt på din träningslista. Vi hoppas att många deltagare vill vara med oss även 2023, anmäl dig via länken nedan.

Datum för årets coachträffar*

*Alla datum bygger på att det anmäls tillräckligt många deltagare, och datum kan komma att ändras. Listan fylls på när fler datum och platser blir klara.

Vår

11 mars Mantorp 12 mars Solvalla
18 mars Kalmar 19 mars Jägersro
25 mars Visby 26 mars Vaggeryd
1 april Östersund 2 april Umåker
15 april Örebro 16 april Axevalla
29 april Wången 30 april Dannero
6 maj Årjäng 7 maj Färjestad
13 maj Skellefteå 14 maj Vitsand
20 maj Romme 21 maj Hagmyren

Höst

11 augusti Hotings sommarläger  
12 augusti bana ej klar  13 augusti bana ej klar
19 augusti Bergsåker 20 augusti Solänget
26 augusti Åby 27 augusti Tingsryd
9 september bana ej klar 10 september Skellefteå
16 septemberÅmål 17 september Färjestad
23 september Mantorp 24 september Solvalla
30 september Gävle 1 oktober Rättvik
14 oktober bana ej klar 15 oktober Eskilstuna

 

Årets Teams-träffar*

*Alla teman och gäster är preliminära och kan komma att ändras

7 mars: Första mötet, välkomna! Pelle & Bosse. Hästens beteende (Sofie Viksten)
4 april: Per Nordström unghästträning och att välja individ
2 maj: Foder och vatten/ bete och gröna gräsets påverkan på er häst
8 juni: Muskler och massage samt bettanpassning (fysioterapeut Petra Cederroth)
4 juli: Hovvård och balansering Bo Milton
1 aug: Veterinärtema
5 sept: Allmänt samlingsmöte med deltagarna
3 okt: Deltagarnas val
7 nov: Vinterträning travtränare
5 dec: avslutningsmöte med Pelle och Bosse

Följ oss på Instagram


kundtjanst@travsport.se