Johan Lindberg ny biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport

Johan Lindberg, 37 år, blir ny biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport med ett övergripande ansvar för Svensk Travsports sportavdelning och kommunikationsavdelning. Han kommer bland annat arbeta med utveckling av tävlingar och arrangemang med särskild inriktning på teknik, media och kommunikation. Johan Lindberg tillträder tjänsten den 12 augusti 2013.


– Vi är mycket glada att kunna knyta Johan Lindberg till oss. Tjänsten som biträdande generalsekreterare är ny inom Svensk Travsport. Det betyder att Johan Lindberg i sin roll som biträdande generalsekreterare kommer att vara mycket utåtriktad och utveckla samverkan och dialogen med travbanorna och aktiva ute i landet, säger generalsekreterare Ulf Hörnberg.

Johan Lindberg har sedan barnsben haft ett mycket stort travintresse. Redan som 7-åring sålde han tips på Skelleftetravet och via uppdrag som trav- och allmänreporter på Västerbottens Folkblad kom han till Kanal 75 i Stockholm 1998 där han senare också blev huvudredaktör. Sedan 2011 har han varit verksam som sportchef för Trav Gävleborg.

– Jag älskar travet och det är en mycket intressant utmaning att bli biträdande generalsekreterare för Svensk Travsport. Jag tror oerhört mycket på den svenska travsportens möjligheter att utvecklas, men vi är från och till ganska dåliga att tro på oss själva. Jag vill i min roll entusiasmera och jobba för att vi
tillsammans ska bli fler intresserade och fler som deltar i travet som hästägare. Avgörandet är i våra egna händer, säger Johan Lindberg.

För ytterligare information

Ulf Hörnberg
Generalsekreterare, Svensk Travsport
Telefon: 08-627 22 39
Mobil: 070-527 22 39
E-post: ulf.hornberg@travsport.se

Johan Lindberg
Mobil: 070-397 35 00

Pressmeddelande från Svensk Travsport

Publicerad den 21 mars 2013. kundtjanst@travsport.se