Foto: Jessica Ortiz Bergström

Frida ny adjungerad i Svensk Travsports styrelse

För två år sedan fattade Svensk Travsports styrelse beslutet om att adjungera in två unga. Valet föll då på Rebecka Persson och Jonas Biderman. Styrelsen har nu bestämt sig för att fortsätta adjungera in unga och vid en ungdomskonferens i början av året valde deltagarna på konferensen Frida Edin (till vänster) som ersättare efter Jonas och efter beslut på dagens fullmäktigemöte är nu Frida adjungerad ungdomsrepresentant i Svensk Travsports styrelse tillsammans med Rebecka Persson (till höger).


Under fullmäktige i dag onsdag tackades Jonas Biderman för sitt arbete som adjungerad ungdomsrepresentant och Frida Edin hälsades välkommen till ett spännande år som adjungerad. Att vara adjungerad innebär att man medverkar i hela styrelsearbetet, på alla möten och deltar i alla beslut. Däremot har man som adjungerad ingen rösträtt i styrelsen när besluten fattas, men man har däremot rätt att tycka och komma med inlägg.

Frida Edin, 24 år, jobbar för dagen på Bergsåkers travskola, bor i Sundsvall och är verkligen född in i travsporten. Hennes mor- och farföräldrar har alltid varit engagerade på olika sätt inom travet och Fridas pappa är amatörtränare och uppfödare. Efter några månader i USA hos Björn Norén efter studenten svalnade hästintresset och det blev ett jobb som frisör istället. Sedan fick hon chansen att komma och hjälpa till att jobba på Bergsåkers travskola på helgerna, hon tog ut montélicens och fick på så sätt sakta men säkert tillbaka sitt intresse för hästarna.

– Jag har gett lite kurser och blir inspirerad av att hjälpa personer att utvecklas och att lära ut. Jag är en "tyckare" av naturen och med mitt nya uppdrag i styrelsen hoppas jag kunna påverka saker där det behövs. Att kunna hjälpa till med att göra det bra för en hållbar och ekonomiskt lönsam framtid för alla så att vi kan behålla den viktiga bredden i travsporten, säger Frida.

Vad har du för mål och förväntningar på att vara adjungerad ungdomsrepresentant?
– Att bli tagen på allvar när man har åsikter och att folk lyssnar på ens idéer. Jag tror att jag kan bidra med ett nytt tänk i styrelsen och ett av mina mål är att genomföra de beslut som tas, det man gör vill man ju göra bra. Jag vill kunna leva upp till det jag säger och rekryteringen inom travsporten blir mycket lättare om vi har något bra att komma med. Det här ska bli superspännande, avslutar Frida Edin.

Lisa Persson är ungdomsansvarig på Svensk Travsport och hon är självklart väldigt glad att styrelsen valt att fortsätta med de adjungerade ungdomsrepresentanterna.

– Jag tror att Frida kommer att passa jättebra i den här rollen och göra ett bra jobb. Jag vill också poängtera att anledningen till att Jonas nu byts ut är för att han nu är över 25 år och inte för att vi inte är nöjda med hans jobb. Och så vill vi att nya unga ska få chansen att utvecklas genom att delta i det här arbetet, säger hon.

Cecilia Kristoffersson
cecilia.kristoffersson@travsport.se

Publicerad den 22 april 2015. kundtjanst@travsport.se