Maharajah blev Årets Häst 2014!

Prix d'Amérique-vinnaren Maharajah röstades fram till Årets Häst när travsportens främsta prestationer under 2014 belönades på Hästgalan. Det är de största segrarna som väger tyngst! Stora hyllningar fick även en annan Prix d'Amériquevinnare. Helen Ann Johansson som vann loppet med Ina Scot 1995 utsågs till travsportens sjätte Hedersambassadör.


På Hästgalan hyllas de främsta två- och fyrbenta stjärnorna inom svensk travsport. På lördagens gala på Stockholm Waterfront fanns cirka 530 inbjudna gäster för att fira de allra bästa från 2014.

Maharajah som tillsammans med kusken Örjan Kihlström och tränaren Stefan Hultman nyligen tog en mycket hedrande bronsplacering i Jerringpriset vann nu Årets Häst-titeln med mycket bred marginal. I övriga kategorier var det bara Robert Bergh som försvarade sin titel som Årets Tränare och Månprinsen A.M. som åter röstades fram till Årets Kallblod. Björn Goop som i många år varit allsvensk kuskchampion fick nu äntligen hämta priset som Årets Kusk.

Helen Anns Pris utdelas till en framgångsrik kvinna inom travsporten och gick i år till Camilla Ingerstad. Det är första gången till en kusk och ryttare inom ponnytravet tilldelas det prestigefulla priset.

Här är pristagarna på Hästgalan 2015

Årets Tvååring: Mister J.P.
Årets Treåring: Al Dente
Årets Fyraåring: Poochai
Årets Äldre: Maharajah
Årets Sto: Neona Princess
Årets Kallblod: Månprinsen A.M.

Årets Komet: Eric Martinsson
Årets Kusk: Björn Goop
Årets Tränare: Robert Bergh

Helen Anns Pris: Camilla Ingerstad
Jim Fricks Pris: Peter G. Norman
Årets Uppfödarbragd: Knutsson Trotting AB, Göteborg
Travsportens Hedersambassadör: Helen Ann Johansson

Röstfördelningen för Årets Häst finns på www.travsport.se.

Pressmeddelande från Svensk Travsport

Publicerad lördag 7 februari 2015. kundtjanst@travsport.se