Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Erik Adielsson i ATGs styrelse

Erik Adielsson är ny ledamot i ATGs styrelse. Det blev klart i samband med ATGs bolagsstämma idag.


– Jag är ödmjuk inför detta spännande uppdrag. Det är självklart outforskade vatten för min del, men som insatt i travsporten tror jag att jag kan tillföra något i styrelsearbetet, säger Erik Adielsson.

Det betyder att Svensk Travsport kommande år representeras av Hans Ljungkvist, vice ordförande, Marjaana Alaviuhkola, Arendt Cederqvist och Erik Adielsson, som tidigare i år även röstades in i Svensk Travsports styrelse.

Oförändrade arvoden i ATGs styrelse

I samband med Svensk Travsports fullmäktigemöte utvidgades valberedningens uppdrag till att även komma med förslag på arvoden till ledamöterna i ATGs styrelse.
Valberedningen har arbetet med uppgiften under våren och bland annat genomfört benchmark med andra bolag som till exempel Svenska Spel och Systembolaget.

– En enig valberedning föreslår oförändrade arvoden i ATGs styrelse. När travsportens aktiva står tillbaka och inväntar pokalåret 2018, måste även de förtroendevalda göra det, säger valberedningens ordförande Jan R Larsson.

Oförändrade arvoden innebär 220 000 kronor till ordförande, 110 000 kronor till vice ordförande och 90 000 kronor till övriga ledamöter.

Svensk Travsports valberedning består av Jan R Larsson, ordförande, Camilla Alsén, Marita Arvidsson, Stig H Johansson och Anders Törnkvist.

Mats Fransson
mats.fransson@travsport.se

Publicerad torsdag 2 juni 2016. kundtjanst@travsport.se