Foto: Tom Jönehag

Här har vi Årets Ponnyprofiler 2017!

Ponnytravet växer och fler ponnyprofiler tar plats ute på tävlingsbanorna. I år har tre nya profiler presterat otroligt framgångsrikt i de olika kategorierna och ponnyprofilerna 2017 är Malva Johansson som Årets Kusk kat. A, Lo Ekström som Årets Kusk kat. B och Miranda Gunnelöf som Årets Montéryttare Ponny.


För att hylla ponnyprofilernas framgångar kommer Malva, Lo och Miranda få ta emot pris i vinnarcirkeln under Solvallas V75-tävlingar den 24 februari.

– Ponnytravet utvecklas allt mer och det är fint att se engagemanget som ungdomarna lägger ner på sina ponnyer och den glädje det ger. Det är alltid roligt att få hylla våra framgångsrika ponnykuskar och montéryttare och att vi i år har tre helt nya ponnyprofiler som vi får chansen att lyfta fram under en V75-dag är extra roligt, säger Petter Johansson, Sportchef på Svensk Travsport.

Årets Kusk kategori A: Malva Johansson
Efter ett framgångsrikt travår med fina prestationer blir 11-åriga Malva Johansson från Jägersro Årets Segerrikaste Kusk för kat. A. Med 39 segrar och en segerprocent på hela 50 % under 2017 har Malva bevisat att hon är en skicklig kusk och någon att räkna med i loppen. Under Året har Malva bland annat deltagit under PonnyElitVeckan på vår riksanläggning Wången tillsammans med andra framgångsrika kuskar. Framtiden verkar lovande för denna talangfulla kusk som tar vara på varje chans hon får!

Årets Kusk kategori B: Lo Ekström
Östersundskusken Lo Ekström har haft ett minst sagt fantastiskt år ute på travbanorna och har blommat ut till att bli Årets Kusk kat. B. Lo har visat vad hon går för och bevisat att hon är en otroligt duktig kusk med totalt 18 segrar under året. Tillsammans med sitt gotlandsruss Queen L. har hon triumferat på travbanorna och de har tillsammans tagit hela 15 segrar, vilket även har gjort Queen L. till en av årets segerrikaste ponnyer 2017. De deltog bland annat i Jämtlands Lilla Pris som slutade med en andraplats och vann Roger N. Olssons Minneslopp.

Årets Montéryttare Ponny: Miranda Gunnelöf
Miranda Gunnelöf, hemmahörande på Solvalla, har under året visat vad hon går för inom montén. Med sina sex segrar på 16 starter under året blev hon segerrikaste montéryttaren bland ponny 2017. Största framgångarna under året har varit när Miranda suttit upp på Karismas L:A Tim, som hon har tagit totalt fem montésegrar tillsammans med. Ekipaget deltog även i Monté-SM för kat. B på Sundbyholms travbana. Med sina fina framgånger under året är Miranda Gunnelöf Årets Montéryttare Ponny 2017.

Publicerad måndag 25 december 2017. kundtjanst@travsport.se