Foto: Tom Jönehag

Årets ledare heter Cassandra Svedlund

Årets ledare är ett pris som delas ut för att lyfta de starka ledare som finns inom travsporten och uppmuntra dem till fortsatt förkovran inom travsporten. Bland nomineringarna som skickades in till Årets ledare 2017 var det en person som stack ut lite extra – Cassandra Svedlund från Bergsåker.


I nomineringen som skickades in av Bergsåker Travskola och Ponnytravklubb beskrevs Cassandra bland annat som en engagerad och god förebild som gör allt för att nå ut med sitt budskap – travsporten är en plats för gemenskap och glädje. Cassandra själv var medveten om att en nominering hade skickats in men att hon skulle bli vald till Årets ledare 2017 trodde hon inte.

– Jag blev lite chockad, men otroligt glad när jag fick reda på det. Många elever i travskolan hade tjatat om att de ville nominera mig till Årets ledare så jag visste om att de hade skickat in och att jag, så att säga, hade en chans, men tog inget för givet, säger Cassandra.

Redan vid 10 års ålder började Cassandra på Bergsåkers travskola och blev biten direkt. Idag, nio år senare, har hon både en ponny och en stor häst som som hon tränar och tävlar med själv. Utöver det jobbar hon på travskolan och hjälper till mycket i travskolestallet. Trots sin unga ålder är Cassandra otroligt inflytelserik hos eleverna på travskolan och sprider trygghet och glädje.

– Jag relaterar ofta till hur jag själv hade det när jag gick i travskolan. Min lärare var väldigt bra och jag vill att alla andra ska ha en lika bra lärare. Just därför vill jag engagera mig och hjälpa ungdomarna i travskolan, till exempel genom att hänga med på tävlingar och stötta de som tävlar för första gången, förklarar hon.

”Jag vill bli den som berättar de historierna”

Om Cassandra fick beskriva sig själv med tre ord skulle det vara positiv, målinriktad och engagerad. Det är något man inte kan tvivla på då frågan om framtidsplaner och mål dyker upp.

– Målet är alltid att bli bättre på det jag gör. Jag vill lära mig mer, för man är ju aldrig fullärd. Jag tänker på de äldre inom travsporten som berättar gamla historier, de kan så otroligt mycket. Jag vill själv bli den som berättar de historierna och har den kunskapen de har.

På lördagens V75-tävlingar under SM-helgen kommer alltså Cassandra att ta emot priset för Årets ledare 2017. I priset ingår en prischeck på 10 000 kronor och en guldhjälm. Under helgen kommer Cassandra även delta i Ungdomsträffarna som äger rum på Åbytravet samma helg.

– Det ska bli riktigt kul att få delta i Ungdomsträffarna och träffa nytt folk, framförallt ifrån södra delarna av Sverige som jag inte träffat så mycket. Det kommer bli en rolig helg!

Nominering:

Cassandra är aktiv i såväl Travskola som Ponnytravklubb och är en god förebild i alla lägen. Det finns inte superlativ nog för att beskriva denna tjej, som trots sin unga ålder har alla egenskaper som behövs för att nå alla med sitt budskap – travsporten är en plats för gemenskap och glädje.

Hon gör allt för att lära eleverna allt hon kan och har en förmåga att se samtliga i gruppen. I sin ledarstil är hon mån om att se sina elever och vänner utvecklas på ett sätt som de upplever roligt. Cassandra är en ledare som verkligen är en ambassadör för travsporten och som med sitt sätt lockar nya intresserade varje dag.

Pressmeddelande från Svensk Travsport

Publicerad torsdag 5 oktober 2017. kundtjanst@travsport.se