Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Fyra champions klara

Fyra banor med få tävlingsdagar har redan tävlat färdigt för i år. Det innebär att vi även har fyra champions klara. De kuskar som redan bärgat ett championat är Fredrik Persson (bilden), Ove A Lindqvist, John Östman och Niclas Benzon.


Karlshamn, i Blekinge, körde årets dubbeltrav 18 och 19 juli. Kalmars Fredrik Persson blev champion på fyra segrar. Anders Zackrisson tvåa med tre segrar och Markus Niklasson trea på två segrar. Fredriks segrar togs med Tom C.Coger, Rejah, Goliath Boko och Victoria Knick. För Fredrik var detta hans sjunde championat totalt.

I Arvika, i västra Värmland, körde man två dagar i juni och två i juli. Där tog Niclas Benzon hand om championatet i år. Bra gjort av Niclas då han är amatör. Fem segrar fick han ihop. De togs med Bara Joe, Tindra Star, Windy Cindy, Goetmals Joe och All Reasons. Niclas är förövrigt extra segersugen i år. Över 40 segrar hittills och en segerprocent på 18 indikerar en mycket bra siffra när året summeras. Tvåa i ligan var Petter Karlsson med tre femettor och trea Tom Horpestad med en seger. Niclas är nog extra glad för detta var han första championat.

Umeås John Östman var bäst bland kuskarna i Lycksele i år. Under juni och juli körde man tre tävlingsdagar och totalt samlade John på sig fem segrar. Hästarna som var först i mål var Marciano, Zaplac, Comewithaflasch, Dusktodawn Sisu och Möjlighet. Det här var Johns femte championat. De övriga två på prispallen var Micael Melander och Robert Dunder som båda vann två lopp.

Även Hoting har avverkat tre tävlingsdagar I år. Den charmiga banan komprimerade sina dagar under en vecka i juli. Här var Ove A Lindqvist flitig och vann hela fem lopp efter en äkta trippel en av dagarna (den 7 juli lopp 6-8). Hans vinnare var New joker, Fylking, Epsilon Sisu, Järvsötekno och Bellatrix May. Detta var Oves 31:a championat, fyra av dem tagna på Hoting. Tvåa och trea i kuskligan var Magnus O Jonsson och Rikard N Skoglund som båda vann tre lopp.

På tisdag (24 juli) kör Oviken (lunchtrav) sin årsfinal och då får vi klart med årets femte champion. Just nu har fem kuskar två segrar. De är: Magnus A Djuse, Magnus O Jonsson, Hans Bergh, Rikard N Skoglund och Robert Skoglund. Den enda som inte kan vinna av dessa är Magnus O Jonsson, då han inte kör några lopp på tisdag (avstängd).

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad söndag 22 juli 2018. kundtjanst@travsport.se