John-Erik Magnusson död

Via tidningen Sulkysport har vi tyvärr nåtts av nyheten att John-Erik ”Goya” Magnusson 66 år gammal gått bort i en olycka i samband med höskörd på sin gård i USA. John-Erik var en av Sveriges största travprofiler som ska minnas för mycket, bland annat för köpet av Mack Lobell på 80-talet och uppfödningarna med kennelnamnet Ås, som var Sveriges framgångsrikaste under fem år.


John-Erik ”Goya” Magnusson började som travamatör i Småland. Där byggde han tillsammans med sin familj upp ACL Stuteri/Blädingeås Stuteri som blev uppfödarchampion fem gånger (år 2002-2006). Malabar Circle Ås vinnare av bland annat Svenskt Travkriterium 2002 och över 13 miljoner kronor insprungna var t ex deras uppfödning.

John-Erik var en person som genomförde mycket. Till exempel köpte han Mack Lobell till Europa. Hästen vann många storlopp för honom, bland annat Elitloppet 1990. Mack Lobell gjorde totalt 24 starter i Sverige och vann 21 av dessa.

John-Erik ”Goya” Magnusson var en travprofil av stora mått. Sedan ca 15 år tillbaka drev John-Erik Magnusson sin verksamhet tillsammans med sin sambo Ann-Christine Lorentzon i Kentucky och deras framgångar var stora. Döttrarna Anna och Anette Lorentzon ansvarade för tävlingsstallet och deras framgångar blev större och större för varje år.

– Han var en av vår sports färgstarkaste personer. Vi beklagar sorgen och våra tankar går till John-Eriks familj, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad söndag 15 juli 2018. kundtjanst@travsport.se