Åke Winges tog full pott i Vinnarcirkeln

Åke Winges tog hem 100 000 kronor i tävlingen Vinnarcirkeln på Bollnäs i onsdags. Åke vann frågesporten och lottades på hästen Odd Herakles som Tom Erik Solberg körde till knapp seger.


- En fantastisk rolig upplevelse. Jag förstår det inte riktigt ännu. En av mina söner sa att han aldrig sett mig så glad, skrattar Åke Winges, som är en 74-årig travfantast från Karsjö utanför Järvsö.

Åke har varit djupt travintresserad hela livet. Familjen ägde Harper Boy som var trea i Derbyt och vann Müllers Memorial 1961 för Gunnar Nordin.

Hur gick frågesporten?
- Jag vann kvalomgången och enligt tävlingsledningen var jag även klart bäst i finalen också. Hade den tur man måste ha med frågorna, säger Åke Winges.

Hästen som skulle göra det för Åke Winges var Odd Herakles i Bollnästravets Elitsprint. Det norska kallblodet hade ett svårt 12:e spår bakom bilen.

Och loppet?
- Tom Erik Solberg körde som han hade stulit hästen och forcerade till ledningen. Sedan blev det väldigt spännande till slut och en knapp seger. Mina söner stöttade mig också genom ett spel till drygt fyra gånger och jag fick även presentkort till restaurangen och travskolan.

Bilden: Åke Winges gratuleras av Sofie Lövström från Vinnarcirkeln.

Information från Svensk Travsport 

Publicerad den 9 augusti 2019. kundtjanst@travsport.se