Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Årets sjunde champion klar

Tingsryd körde igår sin årsfinal. Champion blev Peter Untersteiner, från Halmstad. Nyckeln till championatet var trippeln i slutet av juli. Igår nöjde han sig med ett andrapris, men totalt höll Peter undan för Kim Eriksson som slutade tvåa.


Trippeln tog han med Julia af Solnäs, Zeeland Kronos och Chilli Lane måndagen den 29 juli. Den trippel ordnade så att Peter vann kuskligan när Tingsryd gjorde bokslut efter årets fem tävlingsdagar. Totalt noterade Peter sig för tre segrar, två andrapris och ett tredjepris.

Det här var Peters första championat för i år, men då han har vunnit 27 stycken förut så var det här hans 28:e championat och hans första i Tingsryd. Sedan tidigare har han vunnit nio championat i Halmstad, ett på Jägersro, ett i Kalmar, tretton på Vaggeryd och tre på Åby.

Ifjol hade Peter ett starkt år då han blev champion på Jägersro, Åby och Halmstad. Just nu leder han kuskligorna i Halmstad, Vaggeryd och Åby.

Peter vann även tränarligan i Tingsryd. Här landade han på fyra segrar. De tre nämnda och Glamour Dancing som Henriette Larsen vann med i maj, var segerhästarna.

Listan över champions 2019
Bana, kusk
Arvika, Niclas Benzon
Hoting, Rikard N Skoglund
Karlshamn, Christoffer Eriksson
Lycksele, Ove A Lindqvist
Oviken, Per Linderoth
Lindesberg, Kim Eriksson
Tingsryd, Peter Untersteiner

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 19 augusti 2019. kundtjanst@travsport.se