Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Lördag: Sundsvall Open Trot

På lördag körs det fem STL-lopp i Sundsvall. Ett av dem är miljonloppet Sundsvall Open Trot. Där vimlar det av namnkunniga hästar, en är fjolårets vinnare Milligan’s School. Som vanligt med Bollnäs framgångsrike Ulf Eriksson i sulkyn. Paret har lyckats mycket bra och denna gång ska de försöka rå på Ringostarr Treb, som senast vann Åbergs på Jägersro och Uza Josselyn som kommer från seger i EM för ston på Solvalla.


Ulf Eriksson, medlem av Tusenklubben, har under tre senaste åren kört in över 10 miljoner kronor. 2019 ser ut att fortsätta på samma sätt. Just nu har han fyllt på hästägarnas konto med sex miljoner kronor. Bland annat genom segrar i Sweden Cup med Queer Fish och i Axevallalöpning med Milligan’s School (bilden). På lördag är båda hästarna med i Sundsvall Open Trot, och Ulf har valt fjolårssegraren Milligan’s School från Stefan Melanders storstall.

Stefan Melander tränar 96 hästar. Milligan’s School är ensam med att ha tjänat över 10 miljoner kronor med sina 10,2 miljoner. 4,5 av dessa har Ulf kört in sedan april ifjol. Nu på lördag ska de försöka vinna en miljon kronor för tredje gången. Men motstånd saknas minsann inte, då Sundsvall Open Trot vimlar av topphästar.

Startlista, Sundsvall Open Trot
Bergsåker, lopp 11, lördag 24 augusti - 2 140 autostart

Nr, Häst, Kusk
1) Ringostarr Treb, Wilhelm Paal
2) Sorbet, Örjan Kihlström
3) Queer Fish, Ulf Eriksson
4) Milligan’s School, Ulf Eriksson
5) Chief Orlando, Carl Johan Jepson
6) Makethemark, Ulf Ohlsson
7) Nadal Broline, Björn Goop
8) Uza Josselyn, Erik Adielsson
9) Milliondollarrhyme, Fredrik B Larsson
10) Cyber Lane, Johan Untersteiner

En annan som kan vinna STL-lopp är Anders Eriksson (son till Ulf Eriksson). Anders, som till vardags jobbar hos Svante Båth, trivs bra tillsammans med Track Angle (tre segrar på fem starter). På lördag kan de vinna Bronsdivisionen (lopp 10).

Övriga tre STL-lopp har följande hästar tippade etta i Bergsåker banprogram: Caligula-Robert Bergh (Klass I-lopp 5), Bucks to Burn-Örjan Kihlström (Silverdivisionen-lopp 7) och Imola Boko-Björn Goop (Klass II-lopp 9).

Mer information om STL hittar du i rutan nedan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 22 augusti 2019. kundtjanst@travsport.se