Foto: Matilda Öhrman, TR Bild

Trippeltrav på Jägersro med STL på lördag

Jägersro kör till helgen trippeltrav med tävlingar, fredag, lördag och söndag. Lunch fredag, STL lördag och StoDerbyt och Svenskt Travderby för 4-åringar på söndag. Ett av de intressantaste loppen på lördagen är Birger Bengtssons Minne, som har körts sedan 1988. Birger är särklassig i Jägersros travhistoria med 12 championat. Han vann också Svenskt Travderby med Björn 1968


Birger Bengtsson var född 1916 och lämnade oss 1987. Första vinnaren i hans minneslopp var Mack The Knife. I listan över tidigare vinnare hittar vi också stjärnor som Callit, Victory Tilly och Revenue. Ifjol vann Dante Boko och Adrian Kolgjini före Cyber Lane och Johan Untersteiner.

Johan ska i år försöka vinna Birgers Bengtssons Minne (lopp 7) för första gången. Den här gången kommer han med Pastore Bob (bilden), årets trea i Hugo Åbergs (efter Ringostarr Treb och Propulsion).

Men motstånd saknas minsann inte. Policy Of Truth vann E.J.’s Guldsko på Hagmyren senast och är ett tidigt namn. Disco Volante ett annat, men det finns fler…

Dante Boko är inte med i Gulddivisions-loppet. Nej, han ska tidigare under dagen starta i ett montélopp (lopp 1). Han har provat på det i Frankrike två gånger, men blivit diskat båda gångerna. Eric Raffin och Camille Levesque har ridit då. Nu provar man igen och denna gång rider Sofia Adolfsson.

Storfavorit i söndagens Travderby är Campo Bahia och Conrad Lugauer. På lördag värmer Conrad upp med Norton Commander i Silverdivisionen (lopp 9). Sist var han trea i Jubileumspokalen efter Who’s Who och Millindollarrhyme. Conrad också vinna Klass I-loppet (lopp 11) med Spartak Face, men han får se upp med Get Ready On Tour (Johan Untersteiner) och Ike Scherman (Rick Ebbinge, som tidigare i år vann kusk-VM här i Sverige).

Lördagen bjuder dessutom på två STL-lopp i form av Bronsdivisionen och Klass II. I Jägersros program är Örjan Kihlström tippad etta i båda loppen. Då Björn Goop kör i Paris på lördagen hjälper han först Björn med Royal Navy Neo (lopp 5) innan han styr Upload (lopp 6) åt Stefan Melander.

Mer information om STL hittar du i rutan nedan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad torsdag 29 augusti 2019. kundtjanst@travsport.se