Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Björn Goop champion på Färjestad

Björn Goop har i år vunnit 44 segrar på Färjestad. Det innebär att han har 17 raka championat på hemmabanan och att han nu är tvåa i Sverige med sina 67 championat totalt.


I år har Björn Goop kört 131 lopp på Färjestad och 44 segrar innebär en segerprocent på 33,6. Imponerande! Bäst gick det 22 juli då han vann hela sex lopp.

17 raka championat har ingen klarat av tidigare på Färjestad, vare sig de hetat Folke Hjalmarsson, Uno Swed eller Leif Berggren. Men Björn har ett rekord kvar att slå. Folke Hjalmarsson har totalt 18 championat i Karlstad och är bäst på banan med det. Björn har chansen att gå förbi framöver.

Inför årets säsong hade Olle och Björn Goop 66 championat var. I och med dagens titel är Björn nu förbi Olle. Mest championat i Sverige har Ulf Ohlsson men sedan är det en Goop på de övriga två platserna. Tillsammans har de nu 133 championat! 29 av dessa är från Färjestad där det sedan 1990 med ett undantag varit en Goop som vunnit kuskligan. Den enda som brutit Olle och Björns dominans är Erik Berglöf som vann 1996.

Björns 67 championat har han tagit på: Arvika 4, Axevalla 5, Färjestad 17, Mantorp 4, Solvalla 3, Åby 5, Åmål 14, Årjäng 14 och Örebro 1.

Under året har Björn klarat av att passera några milstolpar i karriären. Dels 2 000 tränarsegrar och dels 7 000 kusksegrar. Det senare som förste svensk.

Listan över champions 2019

Bana, kusk

Arvika, Niclas Benzon
Boden, Ove A Lindqvist
Bollnäs, Ulf Ohlsson
Dannero, Ulf Ohlsson
Eskilstuna, Jorma Kontio
Färjestad, Björn Goop
Gävle, Ulf Ohlsson
Hagmyren, Ulf Ohlsson
Halmstad, Peter Untersteiner
Hoting, Rikard N Skoglund
Jägersro, Joakim Lövgren
Kalmar, Kim Eriksson
Karlshamn, Christoffer Eriksson
Lindesberg, Kim Eriksson
Lycksele, Ove A Lindqvist
Oviken, Per Linderoth
Rättvik, Ulf Ohlsson
Skellefteå, Jorma Särkiniva
Solänget, Mats E Djuse
Tingsryd, Peter Untersteiner
Vaggeryd, Peter Untersteiner
Visby, Claes Sjöström
Åmål, Magnus Jakobsson
Årjäng, Magnus Jakobsson
Örebro, Jorma Kontio
Östersund, Mats E Djuse

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 23 december 2019. kundtjanst@travsport.se