Foto: Anna Frick, Svensk Travsport

Nu är Travskoleligan 2019 avslutad

Travskoleligan 2019 har pågått sedan i mars och avslutades den sista november. I årets liga har elva travskolor deltagit och segern gick till Årjäng. Laget lyckades samla ihop 269 poäng under den nio månader långa tävlingsperioden. På andra och tredje plats kom, med endast en poängs marginal, Jägersro respektive Kalmar.


Travskoleligan är en tävling mellan travskolorna runt om i landet där de får möjlighet att starta med sina travskoleponnyer som körs av eleverna. Travskolorna samlar under säsongen, som pågår mars till november, poäng som varje månad rapporteras in.

– Travskoleligan är en tävling som uppmuntrar travskolorna att starta med sina ponnyer i lopp och ger möjligheten till dem som nyligen tagit licens, och inte har en egen ponny att starta med, att få köra lopp. Det byggs i sin tur en naturlig brygga för ungdomar mellan travskolan och tävlingsbanan, påpekar projektledare Molly Eriksson.

I år var det travskolan i Årjäng som tog hem förstaplatsen före Jägersro och Kalmar. Hela resultatlistan er ut som följande:

 1. Årjäng
 2. Jägersro
 3. Kalmar
 4. Rättvik
 5. Solvalla
 6. Solänget
 7. Bollnäs
 8. Mantorp
 9. Romme
 10. Färjestad
 11. Sundbyholm

Sju priser i form av stipendier 

I år delas priser ut till de travskolor som placerat sig på första till och med sjunde plats. Priserna består av ett stipendium som ska användas till aktivitet/projekt/investering i syfte att stärka gemenskap och tävlingsverksamhet på travskolan.

Utmärkelsen ”Årets Utselare” premierar de av travskolans deltagare som åker med och selar ut ponnyerna. Varje deltagande travskola får var och en nominera årets mest framstående utselare. Bland de inskickade nomineringarna har det sedan lottats fram tre vinnare där alla kommer att få fina priser.

Vinnarna av årets utselarpris blev:

Myra Hansson, Mantorp
Lovisa Andersson, Kalmar
Alma Emanuelsson, Årjäng

Molly Eriksson
molly.eriksson@travsport.se