Foto: Hagmyren

Travbanornas guldkorn: Nybygge på travskolan

Det händer väldigt mycket bra saker ute på våra travbanor, saker som alla kanske inte vet om. Det kan vara publikaktiviteter, speciella event eller projekt eller helt enkelt en väldigt lyckad travdag. Dessa små guldkorn vill vi därför lyfta fram under just vinjetten Travbanornas guldkorn. Den här gången tittar vi på ombyggnationen som Hagmyren gjort på sin travskola.


Vad ville ni uppnå med ombyggnaden?
- Främst ville vi såklart få fler elever till vår travskola och samtidigt verka för att våra elever får en "klubblokal" att hänga i. Dessutom ville vi få bättre förutsättningar för att kunna bedriva en aktiv travskola och utveckla våra vuxenkurser samt även kunna ha fler företagsevent. När vi ändå byggde om möjliggjorde vi även att framöver kunna ha hästhotell tillsammans med travskolan.

Vad gjorde ni?
- Vi sökte medel från Svensk Travsports ungdomssatsning och fick ett bidrag. Med hjälp av det byggde vi om ett befintligt stall på 18 boxar med nya samlingsytor för personal och elever. Där finns nu en skolsal med mini-kök, handikapptoalett, omklädningsrum, samlingsentré, handikappramp och ett trädäck på 20 m2. Utöver det byggde vi två utedrifter och köpte in nya speedkarts, sulkys och dubbelsulkys. Som ett extra plus finns sponsrade täckeshållare utanför varje box där respektive företags logotype kan finnas.

Vad blev resultatet?
- Hittills har vi ökat vårt elevantal från ca 25 till 45 och vi hoppas att det ska fortsätta att gå upp. När bygget var klart hade vi en stor invigning och inför den tillfrågades Stig H Johansson om han ville vara mentor för travskolan då han hade sin första lärlingsanställning hos Stig Engberg just där. Han tackade ja och travskolan heter numera Stig H:s och Hagmyrens Travskola.

Erica Froste
erica.froste@travsport.se

Publicerad den 3 januari 2019. kundtjanst@travsport.se