Foto: Dalatravet

Travbanornas guldkorn: Travtränardag på Romme

Det händer väldigt mycket bra saker ute på våra travbanor, saker som alla kanske inte vet om. Det kan vara publikaktiviteter, speciella event eller projekt eller helt enkelt en väldigt lyckad travdag. Dessa små guldkorn vill vi därför lyfta fram under just vinjetten Travbanornas guldkorn. Här är ett bidrag från Dalatravet som har travtränardagar i samarbete med banans A-tränare.


Vad vill ni uppnå med dessa dagar?
– Vi anordnar dessa dagar för att göra något för såväl våra A-tränare som för deras hästägare. De är en del i en bra samarbetsform vi har med våra A-tränare och både de och hästägarna har varit nöjda. Om man är en mindre tränare har man kanske inte resurser och/eller tid att anordna en egen hästägaarfest och då kan det här vara ett bra komplement där man kan bjuda sina hästägare på en trevlig kväll. Dessutom får ju hästägarna hos olika tränare en chans att träffa varandra och umgås med likasinnade, berättar sportchef Kaj Närhinen.

Vad händer under dagarna?
– 14 september arrangerade vi vår andra travtränardag, denna gång på Romme i samband med V64-tävlingarna. Det upplägg vi har är att travtränarna bjuder in två hästägare per häst och vi och tränaren delar på kostnaden för middagen. Om fler delägare vill vara med till självkostnadspris går det såklart bra. Kvällen inleds med mingel innan tävlingarna börjar och under kvällen har vi ett quiz och någon typ av föreläsare eller tipsare eller liknande. Senaste gången hade travtränarföreningen hyrt en minibuss och hästägarna fick åka med den på 800-metersbanan innanför för att se loppet från en annan synvinkel, vilket var väldigt uppskattat.

Vad har ni fått för resultat?
– På Dalatravet (Romme och Rättvik) har vi totalt 29 A-tränare. Tillsammans med tränarföreningen skickar vi en intresseförfrågan till alla A-tränare om de vill bjuda in sina hästägare till travtränardagen och denna gång nappade omkring 20 av tränarna på erbjudandet, vilket vi är nöjda med.

Erica Froste
erica.froste@travsport.se

Publicerad torsdag 3 januari 2019. kundtjanst@travsport.se