Tredje nya travskolan är här

Under våren har Svensk Travsport startat ett projekt där vi uppmuntrat fler att starta travskola. Projektet rullar på fint och idag kan vi presentera den tredje nya travskolan, Camilla Alséns-utbildning.


Många känner säkert igen namnet Camilla Alsén då hon är en rutinerad tjej som har ett brinnande intresse för travsport och utbildning. Intresset för trav väcktes redan som 8-åring då hon följde med goda vänner till en amatörtränare. Hon red tidigt på ridskola men travet tog överhanden. Camilla sommarjobbade i travstall, bland annat hos Björn Linder. Hon är också välutbildad inom travsporten då hon kan titulera sig som travhippolog, travskoleintruktör, amatörkusk och montélicensinnehavare.

Varför vill du driva travskola?
– Jag brinner för utbildning och utveckling och har alltid gjort det. Jag gillar att coacha andra som vill lära sig mer. Jag kommer inte heller från travet från början och jag vill verkligen att fler ska få möjlighet att prova på travsport.

Vad får kunden hos dig?
– Vi kommer erbjuda allt från nybörjarkurser till avancerade kurser för barn, ungdomar och vuxna. Vi erbjuder montélektioner och individuell coachning. Hos mig ska du som elev fortsätta utvecklas termin efter termin både med ponny och stor häst. Kör man ponny har man möjlighet att fortsätta med stor häst om man så önskar. I det avseendet är ridsporten är min förebild.

– Jag kommer också samarbeta med min man Olle Alsén som är proffstränare sen många år tillbaka. I och med det känns det bra att vi även erbjuder kurser för vuxna med stora hästar.

– Detta är väldigt inspirerande och det känns fantastiskt roligt att vara med i den svenska travsportfamiljen!

Vill du veta mer om Camillas travskola? Kika gärna in på hennes Facebooksida.


Kontakt: Camilla Alsén
Mobil: 072-245 75 72
cautbildning@ollealsen.se


Maria Karlsson
maria.karlsson@travsport.se

Publicerad den 2 juli 2019. kundtjanst@travsport.se