Foto: Tom Jönehag

Första nya travskolan är här!

Under våren har Svensk Travsport startat ett projekt där vi försöker uppmuntra fler att starta travskola. Idag kan vi presentera den första nya travskolan, Stall Uniks Travskola, som ligger i Strömsund, några mil utanför Östersund. Travskolan drivs av Jennifer Hansson.


Vem är du Jennifer?
– Jag är en glad och positiv tjej som är född i Solna och uppvuxen i Sundbyberg utanför Stockholm. Jag är ridtjej från början och kom in i ponnytravet som liten. Jag började så småningom som ungdomsledare och travskoleinstruktör, utbildade mig till travhippolog och har arbetat som utbildningsansvarig på Östersundstravet samt som ponnyansvarig på Svensk Travsport. På senare år så har jag även utbildat mig till sjuksköterska.

Varför vill du driva travskola?
– Jag brinner verkligen för både ponnytravet och travsporten. Jag känner mig hemma där, har levt och växt upp med ponnytravet. Den har gett mig så mycket glädje och utvecklat mig som människa. Jag tycker också det är fantastiskt roligt att se andra utvecklas och så är jag grym på att coacha!

I vår kommun finns det sedan gammalt ett stort intresse för travsport. Vi vill återuppväcka det intresset och göra det mer tillgängligt att börja med trav. Alla kan inte ha hästar själva, så vi vill erbjuda möjligheten att på nära håll få uppleva närheten till häst och trav.

Jag kommer jobba vidare som timanställd sjuksköterska, men vill också satsa på att driva travskola tillsammans med min sambo David Svegårdh som är hovslagare.

Vad har ni för hästar?
– I stallet har vi för dagen fyra varmblod, ett kallblod och tre shetlandsponnyer.

Vad får dina kunder hos dig?
– Utifrån de förutsättningar vi haft så har vi i dagsläget riktat in oss på kunder som redan är aktiva inom travsporten. I dag har vi en verksamhet med coaching och utbildning för kuskar i olika åldrar, både med eller utan egen ponny/häst. Vi håller oftast till hemma på gården i Strömsund, men har även varit ute på olika utbildningsplatser/travbanor i norra Sverige. Sedan vi startade år 2017 har vi haft ca 12 läger och kurser med omkring 40 elever och ytterligare ca 90 coaching-tillfällen samt en tävlingssäsong med ett starthästprojekt.

Nu känner vi oss redo för att ta steget vidare och öppna upp dörrarna för nya kunder som ännu inte hunnit bli frälsta av vår underbara travsport. Vi kommer öppna upp för både barn och vuxna och även nybörjare.

Vill du komma i kontakt med Jennifer och hennes travskola når du henne på stall.unik@gmail.com eller på 070-640 70 57. Gå även gärna in och kika på deras sida på Facebook.

Maria Karlsson
maria.karlsson@travsport.se

Publicerad den 4 juni 2019. kundtjanst@travsport.se