Ovalla lockade 3 230 i midsommarpremiär

Landets tre eventbanor i Norrland bjuder på genuin travsport och lockar ofta storpublik till sina tävlingar. På midsommardagen var det premiär för Ovalla i jämtländska Oviken med 3 230 personer på plats.


– Det var knökfullt trots att det var typiskt jämtländskt midsommarväder med en blandning av sol, vind och vatten, säger banans ordförande Rolf Johnsson.

Jämfört med 2018 så ökade publiken rejält, från 2 074 till 3 230!

– Folk uppskattar att gå på Ovalla-travet på midsommardagen. Det är en trevlig tradition för många. Dessvärre slår de nya spelreglerna hårt mot vårt arrangemang. Vi kunde nu erbjuda publiken fyra terminaler mot normala åtta. Det betydde beklagligt långa köer, säger Rolf Johnsson som nu laddar om Ovalla för nästa tävlingsdag den 29 juni och finaldagen den 23 juli.

Snart dags för Lycksele och Hoting

Mer gemytlig trav är på gång. Lycksele ligger i startgroparna för sin populära hästvecka med olika arrangemang varje dag. Tävlingarna körs den 28 juni och 2 och 5 juli. Därefter tar Hoting över med trav 6, 9 och 12 juli.

– De här banorna är viktiga för regionen och gör också mycket bra PR för travsporten. Svensk Travsport har dessutom ökat anslagen till prispengar med drygt en halv miljon till Ovalla, Lycksele och Hoting, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

Information från Svensk Travsport

Publicerad torsdag 27 juni 2019. kundtjanst@travsport.se