Vår utbildningsverksamhet

För dig som är intresserad av trav och travsport finns många spännande utbildningar. Allt från knattekurser för de allra minsta till gymnasieutbildningar, kurser för att kunna tävla och träna travhästar och kurser för tävlingsfunktionärer. Här kan du läsa mer om utbildningsverksamheten och vilka utbildningar som finns.


Travskolan – både för dig som vill börja med trav och för dig som redan är aktiv
Det finns lite mer än 30 travskolor från Boden i norr till Jägersro i söder. De flesta av travskolorna drivs av travsällskapen och är belägna intill en travbana. På travskolan kan du gå oavsett förkunskaper och de har allt från knattekurser för de allra yngsta till licenskurser för dig som kommit en bit och vill börja tävla eller träningskurser för dig som vill veta mer om att träna travhästar. På travskola.se kan du hitta din närmsta travskola och boka kurser.

Klicka här för att komma till travskola.se.

Travgymnasium – för dig som vill ha häst på schemat i skolan
Den stora skillnaden med gymnasier med inriktning trav mot andra gymnasier är, att du kombinerar de vanliga studierna med ditt specialintresse, i en spännande miljö och bland andra elever som delar ditt intresse. Under tre år får du en gedigen utbildning som gör att du efter examen kan gå direkt ut i arbetslivet och ta anställning som hästskötare hos en travtränare.

Läs mer och hitta travgymnasium här.

Utbildningar för aktiva
För dig som är aktiv i travsporten finns ett antal utbildningar att gå. Du kan läsa mer om utbildningarna genom att klicka på länkarna här under.

Tränarkurs steg 1
Tränarkurs steg 2, 3 och 4
Hästskötarkurs
B-tränarlicensutbildning
Kör- och montélicensutbildning
Kör- och montélicensutbildning ponny

Utbildningar för funktionärer
För dig som är eller vill bli funktionär finns det kurser. Du kan läsa mer om utbildningarna genom att klicka på länkarna här under.

Lokala och regionala funktionärskurser
Kurs för måldomare

Utbildningar för ledare
Som ledare i travskolan kan du gå ett antal kurser som både ger dig kunskap som är viktig att ha när du jobbar med att lära ut trav och som gör dig till travskolassistent eller instruktör. Du kan läsa mer om utbildningarna genom att klicka på länkarna här under.

TLA I Lokal
TLA II Regional
TLA III Regional
TLU I
TLU II
TLU Slutprov
Montéledarutbildning
Ridledare vid travskoleverksamhet

Webbutbildningar
Det finns också ett antal webbutbildningar där flera av utbildningarna är öppna för allmänheten. Du hittar kurskatalogen här.

Flera av utbildningarna är ett samarbete mellan Hästsportens folkhögskola, travsällskapen och Svensk Travsport. Läs mer om Hästsportens folkhögskola här


kundtjanst@travsport.se