Årets Unga Förebild 2019 är Amalia Larsson

Vi alla har någon man ser upp till, någon man vet att man kan lita på, någon som är en god ambassadör för det som ligger en varmt om hjärtat och som har framtiden i sina händer. Det är vad Svensk Travsports utmärkelse Årets unga förebild handlar om och i år gick det till Skellefteåtjejen Amalia Larsson.


Under våren har nomineringar från allmänheten samlats in för att sedan låta en jury utse vem som ska få utmärkelsen som Årets unga förebild 2019. Kriterierna som låg till grund var bland annat sportsliga resultat och framgångar, ledare i travskolan eller annan utbildningsplats och om man på annat sätt utmärkt sig som en god förebild för andra. När det väl kom till kritan var juryn rörande överens om att det var just 23-åriga Amalia från Skellefteå som skulle bli Årets unga förebild 2019.

Amalia har jobbat på – och hjälpt till att utveckla – Skellefteås travskola sedan hon var femton och är en god ambassadör för såväl elever som ledare. På travskolan bemöter hon alla, nybörjare som rutinerade och barn som seniorer, på ett proffsigt sätt med ödmjukhet och ett leende på läpparna. Utöver det har Amalia en lång erfarenhet av att träna och tävla inom travsporten. Från att ha börjat med ponnyer till att på senare år gått över till stor häst. I dag både tränar och tävlar hon med sina hästar och har för tillfället tre hästar på träningslistan. Värt att nämna är att hon hittills i år gjort fem starter tillsammans med sin egentränade Lill Alfred, vilket resulterat i fyra vinster.

Med tanke på Amalias framgångar och sitt bidrag till travsporten är hon inte bara en förebild utan även en nyckelperson till att rekrytera fler och att bevara personer inom travsporten. Den glädje och trygghet som Amalia sprider är något att ta vara på och att förmedla bland fler. Nu är det bara framtiden för denna tjej som väntar och om den fortsätter i samma takt ser det lovande ut.

Utdrag ur nomineringen

En ödmjuk, glad och positiv tjej som sprider glädje och framtidsplaner för ungdomstravet. Travskolan har hon utvecklat till ett trevligt ställe för ungdomar att utveckla sitt hästintresse på, där hon också är mån om hästarna och vikten av att ha kul tillsammans.

Pressmeddelande från Svensk Travsport

Publicerad torsdag 9 maj 2019. kundtjanst@travsport.se