Vinnarna i dresstävlingen utsedda

Nu är äntligen alla detaljer klara och vinnardressarna är beställda. Stort grattis säger vi till våra vinnare Sandra Demby och Thomas Dalborg.


Vi fick in flera hundra förslag på dressar till Ulf Ohlsson och James MacDonald att köra i under kusk-VM som avgörs om några veckor. Juryn hade ett svårt jobb att sortera ut vinnarna tillsammans med Ulf och James, men tillslut föll ändå valet på Sandras och Thomas förslag.

Sandra, hur tänkte du kring din design för Ulf Ohlssons Sverigedress?
– Tanken bakom dressen var väl egentligen bara att jag ville ha en lite mer modern stil och samtidigt få in de svenska färgerna på ett bra och lagomt sätt. Jag gjorde dressen helt på fri hand i redigeringsprogrammet jag har, vilket jag tycker är roligt. Då jag gillar att rita och redigera så var detta en kul grej att få pyssla med. Och ännu roligare att det gick vägen i tävlingen!

Och du Thomas, hur tänkte du kring dressen till James MacDonald?
– Jag känner ju James och hans bröder väldigt väl från min tid i Kanada, vilket gjorde den här vinsten i sig extra kul. Min tanke var att kombinera hans nuvarande, ordinarie, dress med dom kanadensiska färgerna. Mitt förslag skiljer ju sig lite från hur Kanadas landslagsdress brukar se ut, men nu var det ju frågan om att designa en dress som också föll kusken i smaken. Romberna var ju därför en självklar detalj och så behövde jag få in lite svart på något sätt så då blev det så här (skratt).

Vi säger åter grattis till Sandra och Thomas och samtidigt ett stort TACK till alla er som skickade in förslag!

Therese Bornfalk Berglund
therese.berglund@travsport.se

Publicerad onsdag 8 maj 2019. kundtjanst@travsport.se