Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Båth satsar på ponny 2020

Solvallatränaren Svante Båth tar initiativ och drar en lans för travsportens yngsta aktiva under 2020. – Jag brukar försöka stödja ponnysporten varje år då jag tycker att den gruppen är viktigast för svensk travsport i framtid, säger Svante Båth.


– Får man intresset i unga dagar brukar det sitta kvar och om man sedan har det med sig som äldre så kommer man bli en viktig faktor för svensk travsport i någon form.  Allt från spelare, hästägare, hästskötare, tränare (proffs som amatör), uppfödare, hovslagare, veterinär till lantbrukare/foderleverantör eller funktionär.

Till nästa år, 2020, satsar Båth på bredden.

– Styrkt av en Derbyseger har jag bestämt att göra en lite större satsning på svensk ponnysport och sponsra ett lopp (2 000 kr) på de svenska banor som kör ponnylopp i landet. Jag tycker nämligen att det är oerhört viktigt att hela landet lever och att vi fångar upp intresset där det är möjligt.

Båth utvecklar:

– En sak som jag har tänkt på sedan jag flyttade till Stockholm är att det inte är många Stockholmshästägare som är födda i Sundbyberg…så deras travintresse måste helt enkelt fötts någon annanstans?!

– Det är väldigt mycket roligare att ha framgång i en stor sport än i en liten, avslutar Båth.

Nästa år är det 32 travbanor runt omkring i Sverige som kör ponnytrav. Lägg därtill Tomelilla, Wången och Östanåkra, så blir totalen 35 banor med ponnytrav.

– På Svensk Travsport jobbar vi hela tiden med nya projekt riktade till ungdomar aktiva inom travsporten som vill engagera sig i frågor som rör unga och trav så detta initiativ från Svante Båth kommer lägligt, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Pressinformation från Svante Båth

Publicerad fredag 1 november 2019. kundtjanst@travsport.se