Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

STL på Eskilstuna på lördag

Sundbyholmstravet i Eskilstuna arrangerar två tävlingsdagar till helgen. På lördagen serverar man fem STL-lopp och på söndagen dukar man upp för fyra finaler i Breeders’ Crown. Kan det bli bättre?


Under veckan har en ny version av travsport.se sjösätts. På den nya sajten finns en topplista över allas starter i STL. Segerrikaste kusk är Örjan Kihlström (bilden) och segerrikaste tränare är Solvallas Timo Nurmos. Vi tar därför och tittar på deras starter i STL på lördag.

Om vi tar lördagsloppen i ordning så ligger Bronsdivisionen som lopp 5. Medeldistans och voltstart och de båda springspårshästarna 6 Burning Man och 7 Man At Work har många fans. Den senare tränas av Timo Nurmos och körs av Örjan Kihlström. Optimal komb enligt statistiken.

Mellby Hoffa är en av favoriterna i Klass II – lopp 6. Han hoppade i debuten men har sedan fem raka segrar med Jorma Kontio. Fyra av dessa med autostart, som det är här också. Alla fem segrarna har kommit över medeldistans men nu är det ett varv extra. Så stark som han verkar är nog inte det någon fara. Dessutom tränas han av Timo Nurmos. En som kommer från segrar över lång distans på Solvalla är Vicar. Han körs av Örjan Kihlström.

Smedträffen - Gulddivisionen och lopp 7 - har körts sedan 1971. De två första åren vann Big Elma. I Sundbyholms banprogram är Milligan’s School favorit. Milligan’s School har inga svagheter. Han och Uffe Eriksson har varit en fin komb och de har vunnit på alla distanser. Men av någon anledning fick inte hästen till det under sina två starter i Eskilstuna under förra året. Örjan Kihlström kör Stefan Melanders andra häst Evaluate. Räkna aldrig bort Örjan! Timo kan ni däremot räkna bort här, för han har ingen häst till start i Gulddivisionen.

Klass I körs som lopp 9 och här är det Örjan som står över. No Limit Royalty är betrodd och tränas av en finne. Men inte Nurmos utan Korpi. Nurmos har dock Istanbul Boko som är en segerkandidat för Jorma Kontio.

Silverdivisionen är lopp 11 på lördag. Ett öppet lopp men även här syns nog Jorma och Timo långt fram. Jorma kör Ural och Timo tränar Linus Boy som åter körs av Björn Goop. Örjans kort här är överraskningen Island Life.

Nedan hittar du länkar till Svenska Travligan (STL) samt tävlingskalendern. I den senare kan du ladda ner banprogram till Eskilstunas tävlingar och även se kompletta resultat för samtliga lopp.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se