"Var är Sök Sportinfo?" – Så fungerar Sportappen

När vi släppte nya travsport.se kom den med en helt ny del som vi valt att kalla Sportappen. Där finns hela det inloggade läget med funktioner som startanmälan och TDS samt välanvända funktioner som Sök sportinfo och tävlingskalendern. Här är en kort information om hur denna del av sidan fungerar.


Vad är Sportappen?

I Sportappen finns all vår sportdata. Här hittar du funktioner som är öppna för alla, som exempelvis Sök sportinfo och tävlings- och propositionskalendrarna, samt funktioner som kräver ett användarkonto. När du kommer in på sidan ser du endast de funktioner som är öppna för alla och loggar du in når du allt du har tillgång till i din roll (tränare, kusk, hästägare, etc). Liksom tidigare kan vem som helst skaffa ett konto och det är gratis.

Varför är inte Sportappen mobilanpassad?

Sidan är dessvärre inte mobilanpassad än, men det är något vi jobbar vidare med och förhoppningen är att några vyer ska kunna bli mobilanpassade före årsskiftet medan andra kommer att dröja något längre. Både travsport.se och Sportappen är dessutom tillgänglighetsanpassade, vilket innebär att de är läsbara för personer med synnedsättning som använder hjälpmedel när de besöker sidorna. Det i sin tur innebär att sidan blir väldigt bred att läsa i mobilen, något vi är medvetna om. Vi håller på att titta på om det finns mindre justeringar vi kan göra för att underlätta till dess att mobilanpassningen är klar.

Sportappen – en snabbguide

Hitta hit
Det finns flera vägar in i Sportappen, men det lättaste är att använda länken i menyn eller klicka på "gubben" (se nedan), båda länkarna leder in till startsidan där du kan använda Sök sportinfo/avelsinfo eller logga in på ditt användarkonto.

Hitta till sportappen.jpg

Navigering på sidan
På startsidan finns genvägar till några funktioner. Resten hittar du via menyn (se bild nedan).
Tävling (gult): Tävlingskalender med start- och resultatlistor, Propositionskalender med alla propositioner.
Avel (grönt): Sök avelsinfo.
Sportinfo (blått): Topplistor där du kan söka fram egna topplistor, Sök sportinfo uppdelat på häst, kusk/ryttare/tränare, ägare och uppfödare.

sportappen navigering 2.jpg
För dig som aktiv
När du är inloggad på ditt användarkonto utökas menyerna med dina funktioner baserad på vem du är (tränare, kusk, hästägare, etc). Här kan du göra de saker du kunde på den tidigare hemsidan också, anmäla hästar, sätta upp dig som kusk, hantera TDS:en, osv.

Hem = tillbaka till startsidan
Såväl knappen "hem" som logotypen i vänster hörn leder tillbaka till Sportappens startsida. Vill du tillbaka till travsport.se använder du länken "travsport.se" i menyn.

Spara som favorit
Om funktionerna i Sportappen är något du använder ofta är ett tips att spara sidan som favorit i din webbläsare så slipper du några klick inne på travsport.se. Men glöm inte att gå in där då och då så du inte missar någon information.

Information från Svensk Travsport

Publicerad torsdag 7 november 2019. kundtjanst@travsport.se