Foto: Mia Thörnberg, TR Bild

EM-guld till Håkan B Johansson

Idag avgjordes EM för amatörer i Tyskland. Sveriges representant Håkan Johansson samlade mest poäng och kan nu för andra gången ta med sig ett EM-guld hem. Håkan B Johansson är en rutinerad kille. EM har han t ex kört fem gånger och dagens EM-guld var hans andra då han även vann 2014.


Under torsdagen kördes fyra EM-lopp på tyska München-Daglfing. När poängen hade räknats samman stod Håkan B Johansson från Halmstad som vinnare efter två andraplatser, en tredjeplats och en femteplats.

Sverige har de senaste åren dominerat EM för amatörer då Dan-Åke Olsson vann 2017 och Niclas Benzon var tvåa ifjol.

Håkan har sedan tidigare kört EM 2010 i Tyskland, 2013 i Ryssland, 2014 i Sverige (Jägersro och Halmstad delade på värdskapet) och 2015 i Norge.

På hemmaplan har han både 2017 och 2018 vunnit 24 segrar. I år har det hittills blivit 16 segerdefileringar. Den senaste i måndags hemma i Halmstad då han vann med Solicious.

Håkan B Johansson har flera gånger valts till Årets Amatörkörsven av Sveriges Travamatörers Riksförbund. Håkan har även vunnit KG Bertmarks Minne (bilden) på Jägersro med Namale Kronos 2013 och Stora Amatörpriset på Axevalla i somras med Macelleria.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 3 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se