Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Björn Goop 2 000 segrar – som tränare

Förra veckan klev Björn Goop som förste svenske kusk upp i sju tusen segrar. Idag var det dags för ett nytt jubileum. När Ulf Ohlsson lotsade in Stardust Melody till seger på Färjestad var det Björns 2 000:e seger som tränare.


Björn Goop tog ut sin tränarlicens 1999 och arbetade i ett framgångsrikt team där hästarna som regel stod på pappa Olle, men där Björn de facto även jobbade som tränare. Det var först 2011 som Björn tog över tränaransvaret fullt ut. Nu når han 2 000 som nr 20 i den svenska travhistorien.

I tränartoppen

–  Jag har jobbat hårt för att utveckla mig som tränare så det här känns otroligt bra och kul. Jag är idag mer utbildad och har skaffat mig mycket rutin inte minst genom att tävla mycket internationellt, säger Björn Goop som tränar runt 130 hästar på gården utanför Kil, och som slåss i toppen av den svenska tränarligan.

Första tränarsegern kom med Lloyd Hornline på Åby 1999 och tusen passerade med Twitter på Åby 2015. Conny Nobel var Björns första stjärntravare och paret vann Kriteriet och Derbyt tillsammans. När de tog hem Elitloppet stod dock Olle Goop som tränare.

Bland namnkunniga hästar från Björn Goops stall finns förutom Conny Nobell stjärnor som  Quarcio de Chene, Mister J.P., Your Highness, Reckless, Nadal Broline och inte minst stostjärnan Mellby Free med över sju miljoner på kontot.

– De är några av guldkornen, men jag skulle vilja lyfta den fina bredden med många duktiga hästar som jag tränar. Fjolårets resultat var bra och vi är på väg mot ett starkt resultat för stallet även 2019, säger Björn Goop.

Information från Svensk Travsport

Publicerad den 16 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se