Foto: Maria Holmén, TR Bild

Magnus Jakobsson champion i Åmål också

Inför säsongsfinalen på 800-metersbanan Åmål idag var Magnus Jakobsson med i toppen av kuskligan. Men efter två segrar med Polly Avenue och Egge Piril så var han i topp och championatet hans. Det var Magnus andra championat på en vecka, då han bärgade championatet på grannbanan Årjäng förra söndagen.


Magnus har rest flitigt till Åmål under året. Åtta av tio tävlingsdagar har han kört lopp i Åmål och under fem tävlingsdagar har han vunnit en eller flera lopp.

Det här var 49-årige Jakobssons 12:e championat. Fyra stycken har det blivit i Årjäng och dagens titel var hans tredje i Åmål. Övriga fem championat har han vunnit i Arvika (1), Lindesberg (1), Rättvik (1) och Örebro (2).

Jakobsson är en riktig travsläkt. Magnus är den tredje A-tränaren. Evert och Everts son Sören de andra två. Magnus första anställning var hos Ove R Andersson. Första segerdefileringen fick han göra med Big Ebner (1990) och Magnus jobbade då åt Olle Goop. På visitkortet kan Magnus nu förutom alla championat sätta seger i Sto-SM med Global Kitten 2012 och Svenskt Kallblods-Kriterium 2009 med Elling. Totalt har han som kusk vunnit strax över 2 000 segrar.

Listan över champions 2019
Bana, kusk
Arvika, Niclas Benzon
Dannero, Ulf Ohlsson
Hagmyren, Ulf Ohlsson
Hoting, Rikard N Skoglund
Karlshamn, Christoffer Eriksson
Lycksele, Ove A Lindqvist
Oviken, Per Linderoth
Lindesberg, Kim Eriksson
Tingsryd, Peter Untersteiner
Vaggeryd, Peter Untersteiner
Åmål, Magnus Jakobsson
Årjäng, Magnus Jakobsson

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad söndag 13 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se