Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Magnus Jakobsson champion i Årjäng

Inför årsfinalen i Årjäng idag ledde Magnus Jakobsson över Färjestads-kollegan Carl Johan Jepson med en seger. Jepson hade en kanondag och ordnade en fyrling. Men då Magnus Jakobsson också tog en fyrling med Global Wonderful, Global Unesco, Egge Piril och Fossens Wally, så var championatet hans.


Magnus har haft ett bra år i Årjäng. Fyra dubblar och en trippel noterar vi förutom dagens fyrling, totalt 19 segrar. Fyra av dessa har han tagit med Egge Piril. Bäst betalt blev det med Great Winners STL-seger i Klass II i somras (bilden). Hela 125 000 kronor bärgades där. Trippeln den 13 september vanns med Global Approval, Mine och Listas Marion.

– Lite speciellt är det då det var här i Årjäng jag började som lärling hos Ove R Andersson och Björn Norsell och efter en sådan här dag får vi fira lite sa en nöjd Jakobsson när titeln var säkrad.

Det här var 49-årige Jakobssons 11 championat. I och med dagens titel har han nu under fyra år varit segerrikaste kusk i Årjäng. Den första tog han 2009 och sedan har han varit bäst 2011, 2015 och nu 2019. Övriga sju championat har han vunnit i Arvika (1), Lindesberg (1), Rättvik (1), Åmål (2) och Örebro (2).

Jakobsson är en riktig travsläkt. Magnus är den tredje A-tränaren. Evert och Everts son Sören de andra två. Evert var som amatör champion i Årjäng redan 1966. Ur samma släkt finns det också flera framgångsrika travamatörer.

Listan över champions 2019

Bana, kusk
Arvika, Niclas Benzon
Dannero, Ulf Ohlsson
Hoting, Rikard N Skoglund
Karlshamn, Christoffer Eriksson
Lycksele, Ove A Lindqvist
Oviken, Per Linderoth
Lindesberg, Kim Eriksson
Tingsryd, Peter Untersteiner
Vaggeryd, Peter Untersteiner
Årjäng, Magnus Jakobsson

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad måndag 7 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se