Foto: Matilda Persson

Många glada vinnare i Vinnarcirkeln

Publiktävlingen Vinnarcirkeln har turnerat klart för i år. Man har varit runt på 34 travdagar och totalt har man delat ut över en halv miljon till vinnarna. – Vi är nöjda med året och speciellt den glädje vi kunnat ge alla vinnare säger projektledaren Jennifer Vig Andersson på Svensk Travsport.


Årets säsong inleddes på Umåker i början av april och avslutades i Skellefteå i lördags. Under året har Vinnarcirkeln kuskat runt på vägarna och totalt besökt 34 tävlingsdagar.

Maximalt belopp man kunnat vinna varje tävlingsdag har varit 100 000 kronor. Något som skett två gånger i sommar. Först vann Ellinor Eriksson från Älvsjö full pott i Boden 15 juni. Ekipaget som ordnade pengarna var Nobel Amok och Robert Bergh. Sedan blev det seger för Odd Herakles och Tom Erik Solberg i Bollnäs den 7 augusti. Det betydde 100 000 kronor till Åke Winges från Järvsö. Åke har efteråt också fått T-shirt skickat till sig från ägaren av Odd Herakles!

Varje tävlingsdag har en person som vunnit quizzen lottats på en häst, och hästens placering i loppet har avgjort hur mycket pengar man kunnat vinna. Vid två tillfällen har det alltså blivit seger och 100 000 kronor. Men vid tre tillfällen har hästen varit tvåa (50 000 kronor) och vid två tillfällen trea (25 000 kronor).

Två Sebastian vill vi nämna. Först Hedblom som betalade entré istället för att nyttja sitt frikort på Lindesberg den 3 juli, bara för att få vara med i Vinnarcirkeln. Sebastians skicklighet i quizz och Nappa Scar innebar 8 500 kronor till Sebastian (som förr var proffstränare). Lika mycket fick Sebastian Clausson på Axevalla i juli och han vann även på Åby i augusti.

Totalt har det delats ut 15 100 kronor i snitt till varje vinnare. Så att betala entré till travbanan och delta i Vinnarcirkeln kan ge en extra krydda till tävlingsdagen och lite extra fickpengar.

Bilden: Jimmy Nordmyr som vann 13 500 kronor på Vinnarcirkeln. Han grattas här av Lina och Sofie Lövström.

Länk till Vinnarcirkeln finns i rutan nedan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se