Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Milliondollarrhyme Svensk Mästare efter raketspurt

Milliondollarrhyme blåste till konkurrenterna i en rykande spurt och blev Svensk Mästare. Han utklassade konkurrenterna och tränaren och segerkusken Fredrik B Larsson var tagen efter den imponerande insatsen. – Det var helt fantastiskt. Jag är lite skakig i kroppen och är så stolt över hästen, sa Fredrik B.


Blänkaren Milliondollarrhyme som inte bara är en läckerbit utan nu även kan titulera sig svensk mästare. Han har tagit klivet in i världseliten i år med bravur och kvalade bland annat in till Elitloppsfinalen. Nu fick han en välförtjänt fullträff i ett storlopp efter många tappra insatser mot de bästa.

Och som hästen levererade. Milliondollarrhyme satt i fjärde par utvändigt samtidigt som tempot inte var speciellt i högt i täten. Favoriten Sorbet tog över ledningen efter ett halvvarv och fick tidigt Rajesh Face på utsidan. Perfekt placerad i andra par utvändigt satt Nadal Broline och i tredje par utvändigt Global Trustworthy. Milliondollarrhyme var fortfarande bland de sista och hade långt fram när Fredrik B Larsson vred på i vida spår in mot upploppet. Men sedan gick det undan värre. Den femårige valacken flög fram i en hejdundrande avslutning och en glad "Fredde B" kunde göra segergest kort före mål. Vinnartiden blev 1.13,1/2 640a och förstapriset var 500 000 kronor.

– Det var ett jäkla upplopp. Det bara small till, sa Fredrik B Larsson.

– Han vinner ju så lätt och jag behövde inte köra för fullt. Han är helt otrolig och jag är så stolt över den här hästen. Det var helt fantastiskt och jag är lite skakig i kroppen. Det är inte ofta jag blir det.

– Han var bättre i dag än senast när han hade fått ett lopp i kroppen. Formen är på uppåtgående och han känns så otroligt fräsch och fin trots tuffa lopp. Så jag tror att det blir ett lopp till och det kan bli Silverhästen på Solvalla, fortsatte Larsson.

Tvåa i Svenskt Mästerskap blev Digital Ink och trea Racing Mange.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad den 12 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se