Foto: Maria Holmén, TR Bild

Vinner Nadal Broline igen?

Nadal Broline är en fantastisk häst. På lördag startar han på Solvalla i Carl XVI Gustafs Silverhäst. Han gör det som titelförsvarare och i sulkyn har han sin tränare Björn Goop.


Nadal Brolin har totalt startat i 60 lopp och vunnit 24. Segerkuskar är Örjan Kihlström, Ulf Ohlsson, Erik Adielsson och Björn Goop. Totalt har Nadal Broline sprungit in över 7 miljoner kronor och han har sprungit fortare och fortare för varje år. Hans rekord från i år är 09,1ak. Satt på just Solvalla i maj i år när han vann Meadow Roads lopp. Vid totalt sex tillfällen har Nadal sprungit ”9-tider”. Ett var när han var trea i Elitloppet ifjol.

Kanske blir det så att Nadal Broline tar sin andra seger i Silverhästen (lopp 11) och Björn sin första. Men motstånd saknas inte. SM-vinnaren Milliondollarrhyme finns med liksom Global Trustworthy och Milligans’ School.

En favorit som kan gå långt är Giant Shadow. Det är en holländare som har vunnit 21 av 24 lopp, de sju senaste i Sverige och de två senaste i STL. Nu har han begåvats med spår 12 över medeldistans och auto i klass I-finalen (lopp 10). Hästens tränare Björn Goop (laddar upp med att köra storlopp i Italien på fredagen) får se upp med dansken Staro McMillan som jagar sin första seger på Solvalla och Global Winner som kommer från seger på just Solvalla där han vunnit hälften av sina segrar (tre av sex).

Jaded-avkomman Ural gick 10,7ak strax efter midsommar och har sedan dess mest startat i STL-lopp. Fyra segrar har det blivit för Jorma Kontio. Nu är man ute i Silverdivisionen (lopp 5) igen och har fått ett bra läge.

I Bronsdivisionen (lopp 9) blir Robert Berghs Maharajah-son Macelleria favorit. Hästen har i de senaste nio starterna varit sämst två och kommer från två försöksvinster. Men Timo Nurmos stall ut två utmanare i Dede Star och Win B.Hill.

Kvar är Klass II (lopp 8) som är mer öppen.

Länk till mer information om STL finner du nedan.

Hasse Svennehed

hans.svennehed@travsport.se

Publicerad onsdag 30 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se