Foto: Josefin Wiklund, Boden Kommun

Bodentravet har öppnat travskola i Öjebyn utanför Piteå

Åtta mil söder om Boden ligger Piteå och där finns numera en nyöppnad travskola på Grans Naturbruksgymnasium i Öjebyn, som en filial till Bodentravet. – Intresset är så stort i Piteå för hästar och trav. Det är många erfarna pitebor som nu kan ta med sina barn och barnbarn och ge dem en del av travsporten på Grans istället för att åka till Bodentravet, säger David Zimmer, travbanechef på Bodentravet.


Sedan tidigare har Bodentravet en travskola inne på stallbacken men nu har man alltså dragit igång en filial i Piteå så att Piteåborna slipper resa 16 mil tur och retur. Redan i somras lät man barn och ungdomar prova gratis och från sista veckan i augusti har man nu öppnat den nya filialen i Öjebyn där man erbjuder nybörjarkurser för de som fyllt sju år via terminskurser som pågår i 15 veckor.

– Det finns ett stort travintresse i Piteå och det ska bli jätteroligt att kunna möta den efterfrågan som finns där. Och det blir perfekt med Grans. Det finns jättefina faciliteter med stall, körplan, ridplan och ett hästkunnande som gör att det här kommer att bli jättebra säger David.

Det är Bodentravet i samarbete med Grans Naturbruksgymnasium som leder kursverksamheten.

– Vi har vår kompetenta kursledare Linnea Larsson på plats i Öjebyn, säger Rebecca Rönnkvist, ansvarig för travskolan.

– Vi hoppas nå ut till fler barn och ungdomar i Norrbotten. Med det hoppas vi också att intresset för travet kommer att öka och det har vi redan fått ett kvitto på i Öjebyn. Prova på-veckorna var väldigt populära. Nybörjarkursen (järnkursen) som vi startade i slutet av augusti fylldes omgående. Målet är att vi successivt ska starta fler kurser, säger Rönnkvist.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad fredag 13 september 2019. kundtjanst@travsport.se