Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Dubbel uppfödarseger i Ponnytravderbyt

I söndags ägde det kända Derbyt rum på Jägersro travbana. Likaså för ponnyerna i sporten och de bästa ponnyerna från fyraårskullen samlades för mötas i Svenskt Ponnytravderbyt för kategori A och B. Segrarna i båda loppen representerade samma uppfödare, Stuteri Gransjön.


Det var i form av Gransjöns Krumelur som segern togs i kategori A-loppet på tiden 2.21,2a. I sulkyn satt Malva Johansson från Jägersro. I kategori B-loppet var det Gransjöns Tornado (bilden) som stod för stuteriets andra uppfödarseger för dagen tillsammans med Örebro-kusken Isabella Legl-Bååth, när de seglade in i mål på tiden 1.56,9a. Två riktigt fina prestationer av två olika individer med en och samma uppfödare.

Stuteri Gransjön, som familjen Aronsson ligger bakom, håller till i Eriksmåla utanför Kalmar. Familjen har under många år hållit igång inom ponnytravet och haft flera framgångar med såväl träning och tävling som uppfödning. Främst är det syskonen Edvin och Josefina som har tävlat med ponnyerna och har deltagit i flera stora lopp, men idag är de båda pensionerade ponnytravkuskar med flera fina resultat i karriärbagaget och familjens uppfödningar körs av andra kuskar.

Anna Engström Frick
anna.frick@travsport.se

Publicerad den 2 september 2019. kundtjanst@travsport.se