Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Propulsion vann Masters-finalen efter stor dramatik

Cleangame gick mot överlägsen seger när han plötsligt galopperade kort före mållinjen. Därmed triumferade svenske fixstjärnan Propulsion i UET Trotting Masters-finalen för andra året i rad. – Han var jättebra men jag är väldigt imponerad av Cleangame. Vilken häst! sa Propulsions tränare Daniel Redén.


Årets upplaga av Masters-finalen på Vincennes i Paris bjöd på stor dramatik. Förhandsfavoriten Cleangame fick en tung inledning till positionen utvändigt om ledande Mindyourvalue W.F., samtidigt som fixstjärnorna Propulsion och Bold Eagle serverades vilsamma resor. In mot slutkurvan styrde Örjan Kihlström på från tredje par utvändigt med Propulsion och kort senare hittade Björn Goop ut i andra par utvändigt med Bold Eagle. Det tyngre loppet till trots såg Cleangame oslagbar ut in på upploppet och Jean-Michel Bazire satt med sträckta linor och bara bevakade de bakomvarande. Men när han skulle köra undan den sista biten slog Cleangame plötsligt ihop och galopperade bort vad som skulle ha blivit en imponerande seger.

– Propulsion är en mästare som alltid gör sitt jobb och jag är väldigt glad att han fick vinna på Vincennes i dag. Det här är antagligen världens största travbana och att få stå här med min häst, det är overkligt. Jag kan knappt tro det för det såg ut som att vi skulle bli tvåa och så står vi plötsligt här som vinnare. Det snurrar i mitt huvud, sa en segerrusig Daniel Redén.

Örjan Kihlström har kört Propulsion på Vincennes många gånger och äntligen fick ekipaget sätta dit den berömda pricken över i:et.

– Att Cleangame galopperade var förstås synd för loppet och jag tycker synd om hästen och hans ägare, men det är sådant som kan hända i lopp. Och jag tycker att Propulsion förtjänar segern. Han har tävlat bra på Vincennes i hela sin karriär utan att få ta en riktigt stor seger. Så jag är glad för hästens skull att han fick vinna nu.

Bahia Quesnot blev tvåa efter en virvlande spurt och Bold Eagle knep tredjeplatsen föra en tapper Mindyourvalue W.F. Segertiden över de 2 700 meterna skrevs till 1.11,9 och förstapriset uppgick till 1 754 631 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad den 9 september 2019. kundtjanst@travsport.se