Foto: Micke Gustafsson, TR Bild

Silverörnen på lördag

Storloppet Silverörnen på Solänget har körts sedan 1967. Genom åren har många topphästar segrat i detta Gulddivisionslopp, i listan över vinnare hittar vi t ex Zoogin, Hilda Zonett och Victory Tilly. Men också Beanie M.M. som för Torbjörn Jansson (bilden) slog världsrekord vid sin vinst 2009. Ifjol vann Dreammoko, som också är med i år.


Dreammoko är en son till Björn Goops dubble Elitloppsvinnare Timoko och Dreammoko vann ifjol Silverörnen tillsammans med Peter Ingves. Finländaren får chansen i år igen då Goop kör Bold Eagle i Paris på lördag. Björn har nu Dreammoko i träning och paret har mjukat upp med en seger och ett andrapris. Detta är en häst som ifjol var fyra i Elitloppet.

Silverdivisionen är nästan lika bra som Silverörnen. Loppet innehåller flera välkända namn, eller vad sägs om Very Kronos, Global Undecided, Weekend Fun och Sign Me Up Too. Kanoner alla fyra. Och då har vi inte nämnt Eldorado B.!

Återstår tre STL-lopp där Erik Adielsson mycket väl kan vinna alla tre med Arras Cando (Klass I – lopp 5), Nisse Sånna (Klass II – lopp 7) och Corroded (Bronsdivisionen – lopp 9).

Länk till mer information om STL finner du i rutan nedan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 6 september 2019. kundtjanst@travsport.se