Foto: Lars Jakobsson/ TR BIld

Vägen är jämnad för Policy of Truth

Han tjänade över fyra miljoner som treåring. Sedan har det gått trögare. Efter sin andra raka gulddivisionsseger är Policy of Truth äntligen en del av den svenska eliten. – Det har varit problem och gropar i asfalten, men nu är han tillbaka, sade en ovanligt uppsluppen Reijo Liljendahl.


Kulltopp som treåring. Fastlåst i derbyt som fyraåring. Skadad som femåring. Tillbaka som sexåring. Policy of Truth har sin unga ålder till trots haft en brokig karriär.

Med 27 starter innanför västen var han överlägset minst rutinerad i lördagens Gulddivision, men trots detta klar favorit efter sin imponerande seger på Hagmyren för en månad sedan. Det visade sig befogat. Erik Adielsson slank ner i andra par utvändigt och sköljde över konkurrenterna sista halvvarvet.

– Hade jag vetat att ha skulle få en så här fin löpning så hade jag trott mer på honom på förhand. Han har en otroligt effektiv löpstil och är fantastiskt trevlig att köra, berömde segerkusken medan tränaren tog till sällsynta lovord om det som för tre år sedan var stallets första riktiga unghäststjärna:

– Den här hästen ligger på rätt sida om hjärtat, inte på plånbokssidan. Det är en häst som betytt väldigt mycket för mig och ägarkretsen har varit otroligt fina att jobba med, då ger det resultat. Det har varit problem och gropar i asfalten, men nu är han tillbaka och har visat vilken bra häst han är, sade Reijo Liljendahl efter triumfen på 1.10,4/1 640 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad söndag 1 september 2019. kundtjanst@travsport.se