Foto: Maria Holmén, TR Bild

Världsmästaren kommer till STL

Holländaren Rick Ebbinge var när han i maj kom till Sverige för att delta i World Driving Championship – Kusk-VM – en av de med minst antal segrar på sin meritlista. När han en vecka senare åkte hem gjorde han det som världsmästare. Då och då har vi sett honom i Sverige även efter VM och på lördag kommer han till Solvalla för att delta i STL-finalerna.


Rick som lärt sig lite svenska kan faktiskt åka hem med två segrar och i så fall 550 000 kronor. Rick börjar med Ike Schermer i Klass I-finalen (lopp 5). Senast vann ekipaget lätt på Jägersro. I Silverdivisionens final (lopp 11) är Ricks kort Gina Schermer. Stoet radar upp gedigna prestationer, men det finns flera konkurrenter av bra klass i detta topplopp. En är Elitloppshästen Milliondollarrhyme.

Båda Ricks hästar är efter Varenne – hans favorithäst som också trivdes bra på Solvalla, där han vann Elitloppet två gånger (2001 och 2002).

Övriga två STL-finaler kan mycket väl bli segrar för firma Nurmos/Kontio. De provar med Istanbul Boko i öppna Klass II-finalen (lopp 9) och fortsätter sedan med toppchansen Marrakesh i Bronsdivisionens final (lopp 10).

Mer information om STL finns i rutan nedan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 26 september 2019. kundtjanst@travsport.se