Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Disco Volante över miljonen efter rysare

Det blev ingen lugn påskpromenad. Disco Volante fick ge allt för att hålla undan i Yngve Larssons Memorial.


Han har dominerat i V75 under säsongsupptakten och siktas närmast mot Paralympiatravet. Men genrepet på Halmstadtravet blev oväntat svettigt för Disco Volante som fick sträcka på sig rejält för att hålla ifrån sig vasst spurtande storskrällen Ghazi B.R. och en tapper utvändig Speedy Face. Detta sedan megafavoriten tvingats till en snabb öppning för att överta ledningen och varvat på 1.10,1 i den stränga vinden på Halmstadtravet. Det gav stumma ben, men räckte alltså precis för att hålla undan på 1.11,2/1 640 meter autostart och därmed bli första svenska travare att nå miljonen intjänat under 2020.

– Han känns jättefräsch och fin. Det är tufft att gå i ledningen i dag, det blåser riktig storm. Jag tyckte at jag hade det under kontroll, men sista 100 började de närma sig, kommenterade körande Ulf Ohlsson som inte ville köpa att prestationen var ett tecken på vikande form.

– Jag tror inte det. Hästen kändes så fantastisk fin i värmningen och det är inte så lätt att tävla på topp varje dag. Och att springa i den här motvinden, det är inte lätt. Han gjorde ett bra lopp.

Vad känner inför Paralympiatravsfinalen nästa lördag på Åby?

– Det är klart att vi måste ha förhoppningar på hästen, han har ju visat fantastisk form en lång tid.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad den 14 april 2020. kundtjanst@travsport.se