Foto: TR Bild

Elitloppet arrangeras utan publik

Elitloppet 2020 kommer att avgöras inför tomma läktare. Alla som förköpt biljetter erbjuds ombokning till 2021 eller återköp. – Detta är något vi kalkylerat med sedan den 12 mars. Vi har valt att avvakta så länge vi har kunnat men nu meddelar vi beslutet att Elitloppet 2020 körs utan publik, säger Solvallas vd Jörgen Forsberg.


Spridningen av det nya coronaviruset har medfört lagar, förordningar och direktiv som lett till att Solvalla och övriga svenska travbanor sedan den 12 mars helt stängt ned sina publikanläggningar. Utöver detta har det införts ett antal restriktioner kring stallbacken och travbanorna är idag en strikt arbetsplats där enbart personer som utför ett arbete har tillträde.

– Vi stöttar naturligtvis helhjärtat de insatser som görs i samhället för att begränsa spridningen av viruset - att hålla publikplatserna stängda och att minimera antalet personer på stallbacken är delar i detta. Vi ser idag inte något som indikerar att förutsättningarna skulle förändras på en månad och därför meddelar vi redan nu att publikplatserna hålls stängda under Elitloppshelgen 2020, säger Jörgen Forsberg.

Elitloppet har arrangerats sedan 1952 och är en av Sveriges största folkfester. Vanligtvis lockar Elitloppshelgen mellan 40 000 till 50 000 besök.

– Elitloppet har världens bästa publik. När gäster från alla världens hörn pratar om Elitloppet så är publiken och den härliga stämningen det första de nämner. I år blir det ett annorlunda Elitlopp, som vi känner oss trygga med att kunna genomföra på ett säkert sätt. Vi hoppas att så många som möjligt nu istället tar plats i TV-sofforna för att följa de spännande tävlingarna då vi kommer att bjuda på fantastisk fin sport, avslutar Solvallas vd Jörgen Forsberg.

För alla som redan har köpt biljetter så erbjuds ombokning till Elitloppshelgen 2021 eller återköp. Under dagen skickas ett mail till de berörda med information och instruktioner.

Elitloppet är huvudattraktionen under elitloppshelgen som arrangeras på Solvalla i Stockholm den 29-31 maj 2020. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final där segraren erhåller tre miljoner kronor.

Information från Solvalla

Publicerad den 28 april 2020. kundtjanst@travsport.se