Foto: Micke Gustafsson, TR Bild

Melander nöjd med comebackande Månprinsen

Efter elva månaders tävlingsuppehåll är det dags. På fredag gör 13-årige kallblodskungen Månprinsen A.M. comeback. – Det är den där sista vässningen som har fattats och nu känns det som att det är dags att vara med igen, säger Gunnar Melander.


På fredag (3 april) gör Månprinsen A.M. första starten sedan i maj förra året. Den nu trettonårige kallblodskungen är anmäld till ett lopp med 35 000 kronor i förstapris på nya hemmabanan i Bollnäs. Motståndet utgörs bland annat av regerande svenske mästaren Björs Frej som vann fjolårets SM-lopp på Bergsåker i Månprinsens bortavaro.

Gunnar Melander fick avbryta ett träningsjobb inför Elitkampen på Solvalla förra året med Månprinsen som hade ådragit sig en lättare skada på ett gaffelband.

– Det var inget större men nu blev det så att vi gav honom nästan hela året ändå för att kunna komma tillbaka ordentligt. Han har tränat hela tiden men eftersom det inte varit den allra bästa vintern för att träna honom på har den där allra sista vässningen blivit lite försenad, berättar Gunnar Melander.

I torsdags körde han ett snabbjobb inne på Bollnästravet och kände att tiden var inne.

– Jag körde ju bara lugnt – 1.28,5 i 2 100 meter – men det kändes väldigt fint. Han kändes precis som vanligt. Nu har han ju varit borta länge och det är ingen toppform eller så. Men han håller en hög nivå som alla vet, säger Gunnar Melander inför starten på fredagskvällen.

Inga garantier lämnas

Månprinsen A.M. kommer inte att starta i Elitkampen på Solvalla i maj. Gunnar Melander har andra uppgifter för kallblodskungen.

– Nu får vi köra igång i alla fall och se hur det känns. När han kändes så fin bestämde jag mig för att vara med i Bollnäs. Det är svårt att garantera någonting så klart. Men hästen kommer säkert att göra ett bra lopp och sedan får vi se hur långt det räcker mot de här som startat på och har flera lopp i kroppen. Hästen går med skor .

Det blev ett sjundespår. Planen är att öppna ordentligt när bilen släpper.

– Jag kommer att köra till en bit från början och se var vi hamnar.

Nestor Gunnar Melander vill känna på Månprinsen A.M. i lopp igen – trettonåringen som på 107 starter tagit 69 segrar och sprungit in drygt nio miljoner kronor.

Startlista Bollnäs, fredag 3 april, lopp 9
2 140 meter, autostart

1. Åsrud Vilja - Erik Adielsson
2. Bro Viking - Bo Landgren
3. Smedheim Solan - Rikard N Skoglund
4. Lome Diamant - Jan-Ove Olsen
5. Björs Frej - Jorma Kontio
6. Titan Tabac - Mats E Djuse
7. Månprinsen A.M. - Gunnar Melander
8. B.W.Sture - Örjan Kihlström
9. Art Nökkve - Håkan Skoglund
10. Bellfaks - Jan-Olov Persson
11.Närby Kalabalik - Magnus A Djuse
12. Solör Stegg - Torbjörn Jansson

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad den 3 april 2020. kundtjanst@travsport.se