Foto: Maria Holmén, TR Bild

Prins Daniel hoppar över 2020 – åter 2021

Storloppet H.K.H Prins Daniels Lopp skulle haft tioårsjubileum 23 maj. Gävletravet väljer nu att flytta tioårsjubileet till 2021. Därmed blir loppet 2020 en ”vanlig” Gulddivisionens final. Kryddat med att vinnaren garanteras en plats i Elitloppet.


– Vi vill göra något stort av tioårsjubileet och i dagens läge, där tävlingarna körs utan publik, blir det inte vad vi tänkt oss. Vi siktar nu med full kraft på att köra den tionde upplagan av vårt kungliga lopp nästa år istället, säger Gävletravets vd Kent Modin.

Loppet heter i år ”Vägen till Elitloppet – STL Gulddivisionen, final”. Prissumman sänks till den normala för en gulddivisionsfinal, alltså 300 000 kr. Vinnaren har en friplats i Elitloppet.

– Vi behåller dock propositionsvillkoren. De hästar som segrat i STL Gulddivisionerna på Jägersro 4/4, Romme 12/4, Umåker, 18/4, Åby 25/4, Örebro 2/5, Åby 9/5 och Mantorp 16/5 är startberättigade. Övriga platser tas ut via wild card, man måste alltså inte ha startat i ovanstående STL-lopp, berättar Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson. Som också har ett budskap till intresserade tränare:

– Det kommer att bli mer likt en vanlig startanmälan. Jag har ju i år inte samma möjlighet att resa runt och bjuda in hästar. Så anmäl gärna hästen via travsport.se eller slå mig en signal, hälsar Mathias.

Propositionerna till tävlingsdagen hittar du här.

Bild: Sorbet vann Prins Daniels lopp 2019.

Publicerad den 27 april 2020. kundtjanst@travsport.se