Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Umeå

Travbanan Umåker, i björkarnas stad Umeå, har en lysande förmåga att locka till sig hästar och kuskar av högsta klass. Inget undantag denna lördag heller då STL kommer på besök. Next Direction, Lome Brage och Månprinsen A.M. är några av de som dyker upp i Umeå.


Om vi börjar med kallbloden så gör norrmännens hopp Lome Brage nu sin årsdebut. I sulkyn får han Erik Adielsson och det ekipaget ska nu försöka vinna Vårbjörken (lopp 11) för andra gången (man vann 2018). Lome Brage har fått ett öppet spår (6), vilket då vårt svenska hopp Månprinsen A.M. inte fått (11).

Månprinsen A.M. (bilden) har bara gjort en start sedan maj ifjol, på grund av skada. Årsdebuten är nu avklarad (seger på hemmaplan i Bollnäs) och hästen har tagit loppet bra. Lome Brage och Månprinsen är både 13 år. Mycket talar för att de här ”gamlingarna” är etta och tvåa. Precis som 1 juli 2018 då Lome Brage slog Månprinsen på Hagmyren. Sedan dess har Månprinsen inte förlorat, oavsett motstånd!

Högsta klassen för varmbloden drabbar samman i Guldbjörken (lopp 9), som också är sista deltävlingen till Paralympiatravet. Här ska finske Next Direction årsdebutera. Han har inte startat sedan augusti. Ifjol var han med i Elitloppets final så detta är en kanon. Han är mycket startsnabb och från spår tre har han bra chans att nå ledningen. Hambovinnaren Perfect Spirit hade ingen tur i spårlottningen, men är i grund och botten en bra häst. Intressant start gör Shocking Superman som har ett bra läge. Bra häst, bra tränare (Oscar Berglund) och bra kusk (Emilia Leo) kan ta dem långt upp i resultatlistan.

Samma team startar också Pleasure for Cash i Klass II (lopp 8). Lite av vinna eller försvinna över denna hästen men Berglund låter positiv.

I Silverdivisionen (lopp 7) hittar vi Picasso som är en av flera vinnarkandidater. Hästen sprang 10,1ak i Gävle senast och fortare har bara Sorbet, Diamanten och Disco Volante sprungit på svenska banor i år. Högst intressant lopp med många fina profiler.

Per Lennartsson är en rutinerad toppkusk som reser till Umeå till helgen och där kör lopp både under fredag och lördag. Per kan mycket väl vinna med lånestyrningen Van Gogh Z.S. i Klass I (lopp 10). Love You-sonen har 11 segar på 15 starter och verkar klara av allt.

Återstår Bronsdivisionen (lopp 6) som är en öppen historia.

Publicerad den 16 april 2020. kundtjanst@travsport.se