Foto: Girlpower HB, TR Bild

Kallblodsfest på Dannero

På söndag körs på Dannero de 3-åriga kallblodens största lopp. Finalerna för Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet ska avgöras. Förstaprisen är 600 000 kronor respektive 350 000 kronor. Lägg därtill ”Guldtäcket” med 150 000 kronor till segraren och alla förstår att det blir kallblodsfest på Dannero på söndag.


Svenskt Kallblodskriterium har körts sedan 1993 då Järvsöfuxen och Jan-Olov Persson vann. Sedan dess har många fina hästar vunnit, de tre senaste årens vinnare heter Tekno Eld, Eld Rask och Bäcklös Uriel. En hyfsad trio!

Kriteriestoet har körts sedan 1999. Premiärvinnare där Buaas Jansi och Arne Nilsen. De tre senaste åren har Myrs Hera, Voje Maren och Guli Anna segerdefilerat på Dannero.

Men vad heter årets segrare? De norska vännerna har många starka kort i år. Vi svenskar har nog störst chans i Kriteriestoet via Pegasus Mia och i Svenskt Kallblodskriterium via Oppgårdsdrängen och Bäcklös Faron (lillebror till Bäcklös Uriel). Svaret får vi på söndag eftermiddag och nedan hittar du länkar till startlistor och banprogram.

Svensk Travsports Guldtäcke med 150 000 kronor till segraren körs också på söndag. Ett handicaplopp och oerhört kul att se. Premiärvinnare 1978 var för övrigt Sjunga Best, som stod med 140 meters tillägg!

Bilden: Bäcklös Uriel vid segerdefileringen efter fjolårets Svenska Kallblodskriterium.