Foto: Maria Holmén, TR Bild

Stipendium startas i Jim Fricks namn

Förra helgen kom beskedet att Jim Frick, en av våra allra framgångsrikaste, gått bort. Nu startar familjen Frick ett nytt stipendium. – Pappa var så oerhört tacksam över all uppmärksamhet och positiva omdömen han fick under hela sin karriär och inte minst efter olyckan 2010. Att vi i familjen ville instifta ett stipendium tyckte han var en bra idé, säger sonen Daniel Frick.


Jim Fricks stipendium skall utdelas till barn/ungdomsorganisation eller till en ung tjej eller kille. Syftet är att förbättra möjligheten för barn och ungdomar att uppleva och verka inom travsporten.

– Efter det tragiska och ledsamma beskedet i helgen, känns det mycket bra att detta görs och vi kommer så klart att bidra till stipendiefonden säger Marjaana Alaviuhkola, ordförande i Svensk Travsport.

Mitt i sorgen vill familjen Frick också rikta ett stort tack för alla fina hälsningar de fått i samband med Jims bortgång.

Jim Frick kommer att begravas, i kretsen av familjen och de närmaste vännerna, i Rättviks kyrka lördagen den 15 augusti. För övriga som vill ta ett sista farväl så kommer kyrkan att vara öppen mellan klockan 13-14.

Publicerad lördag 1 augusti 2020. kundtjanst@travsport.se