Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Svenska Travligan (STL) till Romme

På lördag är Rommetravet värd för STL-loppen samt två E3-finaler, där en miljon kronor väntar vid mållinjen. I en jämn Gulddivisionen dyker flera Elitloppshästar upp. Med andra ord – bra sport på lördag!


Gulddivisionen (lopp 9) på lördag körs över kort distans och med autostart. Elitloppshästar i loppet är startsnabbe Elian Web och Milliondollarrhyme (bilden). Fredrik B Larssons SM-segrare har hittills vunnit 10 lopp. Inget under perioden april tom juli. Däremot sju augusti tom november. Han är med andra ord på väg in i den årstiden då han trivs allra bäst. Men hans form är ett frågetecken, då han inte vunnit i år och inte startat sedan Årjängs Stora Sprinterlopp i mitten av juli. Milligan’s Scholl och Globalsatisfaction är normalt långt fram. Loppet ingår i STL Open.

Hemmatränaren Oskar J Andersson har gått hela vägen från ponnytrav till STL. I Klass I (lopp 5) har han två av sina 45 tränade hästar till start. Luna Nera Doc (skräll) och Viscount (rankad etta i Rommes banprogram). Erik körde Viscount i juni och vann över lång distans. Repris på lördag?

I Silverdivisionen (lopp 6) har Urban Kronos fått spår framspår (1) i ett kortlopp. I de senaste fyra loppen har han haft spår 12, 12, 11 och 9. Senast vann han på 11,0ak. Är han på väg mot formen han hade 2018? Eller blir Ribaude för svår?

Bronsdivisionen (lopp 11) ser Björn Goop och Zaffiro Roc som (stor-) favorit. Merritt är en av de som utmanar. Merritt är en av flera som unge Daniel Wäjersten lyckats bra med. Galopp senast, men hästen trivs bra med att anfalla bakifrån. Se upp!

Årsterstår Klass II (lopp 8) som är ett öppet lopp. Björn Goop har toppform och kan vinna med Un Mec D’or. Men han får se upp med Awesome Kronos och Erik Adielsson.

På Romme körs också ett kallblodslopp inom STL (lopp 4).