Foto: Tom Jönehag

Thyra bara vinner och vinner

I lördags kördes ponnytravets största stolopp Guldstoet på Bollnäs. Topphästarna Angel och Thyra Tyrann segrade. Den sistnämnde har tagit över 100 segrar och sprungit in över 300 000 kronor. En fin komb!


För kategori A vann Angel som nu tog sin fjärde seger i Guldstoet (2013, 2018, 2019 och 2020) även i år med Isabella Jansson Wiklund i sulkyn som tog sin andra seger i stoloppet.

I kategori B vann den färske SM-vinnaren Thyra Tyrann och Ebba E Handler (bilden). Det var Thyras 11:e seger i Guldstoet. Totalt har hon gjort 164 starter och vunnit 108. Segern var för övrigt hennes 17:e raka. Makalöst!

I och med segern passerade Thyra 300 000 kronor i prispengar under karriären.  En gräns som inget russ-sto tidigare lyckats nå!

Lea Mattsson från Årjäng skrev vi om förra veckan. Då hade hon vunnit båda montéloppen i Örebro. Nu i helgen åkte hon till Åby och där var hon med i tre lopp och klev upp på prispallen i alla tre. Ett tredjepris med Majestät II (monté), ett andrapris med Harley Super Nova (monté) och en seger med H.G.Olivia (trav, första årssegern och nytt rekord). Med ett sådant resultat kan man åka hem nöjd!

En annan som staplar segrar på löpande band är Emelinda Persson från Hudiksvall. Som kusk har hon 32 starter och 20 segrar i år. I lördags var hon till Skellefteå och körde fyra lopp – och vann alla fyra! Måntorps Unik, Hamras Neo, Maseratii Q (sex raka segrar nu) och Måntorps Opal hette segerhästarna.

Publicerad tisdag 18 augusti 2020. kundtjanst@travsport.se